Sant Jordi entrega la rosa a la princesa en el tret de sortida de la Setmana Medieval montblanquina

La diada de Sant Jordi es viu de manera especial a Montblanc, on ahir va arrencar una de les festes més representatives a la vila ducal i més destacades arreu de Catalunya, la celebració de la XXIII Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi.

L'exmembre del grup berguedà Brams i cantant d'Ara Mateix, Francesc Ribera Titot, va ser l'encarregat de pronunciar el pregó de la Setmana Medieval des del balcó de la Casa Desclergue, en presència del cavaller Sant Jordi, la princesa i tota la comitiva reial. També de les autoritats locals i d'un representant del municipi de Mons (Bèlgica) convidat a assistir a la celebració per l'Associació de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi a Montblanc, que manté contactes amb diverses ciutats estrangeres que organitzen festes en honor de Sant Jordi amb l'objectiu de crear una ruta europea al voltant de la seva figura.

La plaça Major va ser l'escenari de l'acte protocol·lari d'inici de la Setmana Medieval, tot un ritual que va anar acompanyat de les danses medievals, els elements folklòrics més destacats de la Setmana Medieval; el vistós «ball de banderes» de les quatre cases nobiliàries; l'animat «ball de poble», a càrrec de les classes més humils, o l'elegant «ball de nobles».

Un dels moments més esperats i el que defineix amb un sol gest l'esperit de la festa que tot just començava ahir a la tarda vespre de la diada de Sant Jordi va ser l'acte d'entrega de la rosa del cavaller Sant Jordi a la princesa.

Edició rere edició l'escena es repeteix en el marc incomparable de la muralla de Sant Francesc, amb força expectació i amb nous protagonistes. Enguany els joves montblanquins que representen el paper de Sant Jordi i la princesa són Josep Roig i Sara Martínez, respectivament.

Dracum Nocte

El Dracum Nocte, l'espectacle de llum i so que desencadena les forces malignes, aplegava ahir a la nit a la vila ducal un nombrós públic. En el marc incomparable de l'antiga església de Sant Francesc, en la renovada Megafarra Medieval hi va haver l'actuació de Tabaloko i Brams, que, després de la seva dissolució el 2004, tornaven a tocar en directe en un concert extraordinari de la gira que commemora els vint anys de la seva creació. L'engranatge de la Setmana Medieval es posava en marxa. I no s'aturarà fins diumenge que ve, dia 2 de maig.



tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot