Societat

El pacte contra el racisme s’ha complert

El pacte polític i social contra el racisme i la xenofòbia signat per partits i entitats l’1 d’abril passat s’ha complert en les dues últimes campanyes electorals. Ho va explicar ahir el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorós, en la presentació d’un informe preliminar davant dels membres signants el pacte.

Segons Amorós, els incompliments van ser mínims i la majoria de vulneracions van ser quan es va parlar de manters i MENA relacionats amb temes d’inseguretat. Amorós, que va constatar que la veu dels immigrants en els debats públics pràcticament no se sent, va destacar el “salt qualitatiu positiu” per la major presència de migrants a les llistes electorals. En una reunió amb 50 entitats signants del pacte, Amorós va reconèixer que, en general, els compromisos es van complir malgrat que, va dir, alguns candidats van utilitzar l’origen per establir diferències entre els ciutadans del seus municipis. Així, per exemple, va criticar que en un debat sobre manters a Barcelona algun partit no hi anés, o que a Rubí i altres ciutats alguns partits s’oposessin a la creació d’un centre d’acolliment per a MENA. Segons Oriol Amorós, l’acord no consistia a pactar que no es parlaria d’immigració durant la campanya ni que sempre se’n parlés en positiu, sinó amb rigor i context.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia