El cuiner Jaume Subirós, premi Empordà del 2019
El cuiner Jaume Subirós ha estat guardonat enguany amb el premi Empordà, que atorga el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, que ha volgut valorar la seva trajectòria al capdavant de l’hotel Empordà, la defensa que fa en tots els seus plats dels productes de proximitat i la projecció internacional que fa de la comarca. Durant el lliurament del premi, la presidenta en funcions del Consell, Montse Mindan, va destacar la vàlua del cuiner i la projecció excepcional de la comarca que ha fet per la tenacitat en l’aposta valenta pel producte i la cuina més nostrada. El periodista Josep Maria Fonalleras va ser l’autor d’un emotiu elogi a Subirós que va llegir el també periodista Josep Maria Bernils en el lliurament del guardó. Jaume Subirós va néixer a Santa Llogaia d’Àlguema el 1949. A onze anys va començar a fer de grum al motel Ampurdan de Figueres, que regentava Josep Mercader. Va passar a fer-se fer càrrec del motel i de l’Almadrava a partir del 1979.