Societat

Tret de sortida del 24è Festival del Comte Arnau

La novetat d’aquest any és que no es farà el Mercat del Comte Arnau però, en canvi, la programació del festival creix i ofereix quatre espectacles

Un estiu més, el comte Arnau i les seves diverses interpretacions artístiques seran el nexe de les propostes culturals de Sant Joan de les Abadesses, en el marc de la 24a edició del Festival del Comte Arnau, una proposta d’activitats que relacionen el patrimoni arquitectònic de la vila, la història i les llegendes i tradicions. Des de demà i fins al 21 d’agost, la programació oferirà dansa, teatre i música i estrenarà una obra inèdita relacionada amb el comte. L’encarregat d’encetar el programa 2019 és l’escriptor i filòleg Víctor Gómez Labrado, amb una conferència que afegirà València a la llista d’espais geogràfics relacionats amb el mite de Catalunya i Mallorca, ja reconeguts i estudiats –demà a les 19 h al Palau de l’Abadia–. En acabar la presentació, hi haurà una degustació del dolç del comte Arnau elaborat pels flequers i pastissers de la vila. Avui, però, ja s’inaugura l’exposició del dibuixant i pintor barceloní Josep Ribot i Calpe, que inclou dibuixos, esbossos i apunts relacionats, per una part, amb els paisatges i indrets del comte Arnau i, per l’altra, amb les seves gestes, proeses i maldats.

Els espectacles

L’Esbart Joaquim Ruyra serà el primer d’actuar al festival, el 13 de juliol al claustre del monestir (22 h). Presenta, en el seu 55è aniversari, Tornar a casa, un recital de danses que beuen de diferents rituals pagans i catòlics, de tots aquells elements que han marcat la nostra tradició i han sobreviscut el pas dels any i les modes i, de generació en generació, s’han convertit en part del nostre ritual, ara, però, festiu. Més propostes del programa són les actuacions de l’ex-Amics de les Arts Eduard Costa, Roger Andorrà, i Arnau Tordera i Magí Canyelles. La programació es completa amb les esperades visites dramatitzades Els desitjos del comte Arnau, la caminada nocturna Cercant les petjades del comte Arnau, i l’oferta gastronòmica de restaurants i fleques amb productes inspirats en els receptaris de cuina medieval. La novetat d’enguany és que no es farà el Mercat del Comte Arnau, però, en canvi, el festival creix amb un quart espectacle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia