Societat

la crònica

Una estrena lluminosa

L’estrena del concurs de focs de Blanes va tenir un inici impressionant a càrrec de la Pirotècnia Hermanos Ferrández, de Múrcia. Un començament amb moviments digitals al llarg de la platja de sa Palomera, seguit dels canvis digitals amb remolins i trons molt potents, amb perla. A continuació, una allau de seccions que acompanyen l’espectacle, amb efectes lluminosos espurnejants. Ous de drac i paper protagonista per les palmes de colors i representacions aquàtiques, seguides d’una secció de pluja d’espurnes de camuro, tant a l’aigua com al cel de la platja. La posada en escena de la companyia murciana va comptar amb una novetat mai vista en gairebé mig segle a sa Palomera. Diverses bateries de roncadors, que és com es coneixen els coets de grans dimensions, amb soroll i color, seguit d’un esclat de dàlies de colors vermellosos amb el centre blanc.

El públic va omplir la sorra de la platja de Blanes i va ovacionar amb aplaudiments l’espectacle, que es va allargar per espai de divuit minuts. Feia anys que els focs no se seguien amb tants aplaudiments, des del principi fins al final. En la part central de la representació es va poder veure una bona secció de cues de cavall de color blanc, preludi d’un final molt potent a base de roncadors, acompanyat de trons en tots els finals de cada secció.

Poc abans de les onze de la nit s’aventurava el final de l’espectacle. Carcasses aquàtiques a banda i banda de sa Palomera, com marquen les bases del concurs. Com a acompanyament, soroll potent de més roncadors i serpentines vermelles i verdes, juntament amb més carcasses de tro, sempre ben valorades pel públic assistent al concurs blanenc. Per postres, una potent bateria de trons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES