Societat

Salt instal·la càmeres a la piscina per frenar els incívics

A principis de juliol s’havien registrat actes vandàlics a l’equipament i es va contractar un vigilant nocturn

També han augmentat les rondes policials

La piscina municipal descoberta de Salt disposa de dues càmeres de videovigilància des de la setmana passada. Amb aquesta mesura, duta a terme pel consistori saltenc junt amb la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC), l’entitat que gestiona l’equipament municipal, es vol dissuadir els incívics després que, a principis de juliol, es registressin diferents actes vandàlics a la piscina. “S’hi va entrar de nit, es va malmetre mobiliari, amb vidres trencats a la zona de la platja i de la gespa, a més d’entrar al bar, fent-hi destrosses”, va explicar el regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Salt, Toni Vidal.

Els actes vandàlics a la piscina municipal es va debatre en el darrer ple municipal, en el torn de precs i preguntes. Segons va assenyalar Toni Vidal, es van “asseure amb la UFEC per prendre mesures d’urgència”. En aquest sentit, la UFEC va contractar un vigilant de seguretat nocturn a finals de mes. Vidal va destacar la total predisposició de la UFEC a resoldre la problemàtica.

Des de l’Ajuntament, per altra banda, es va reforçar la vigilància i es va destinar un dels agents cívics majoritàriament a la piscina, en especial en horari de vespre i nit. A més, la policia local fa rondes a diferents hores de la matinada per l’equipament municipal i pels voltants de la piscina.

Identificació i sanció

El regidor Toni Vidal va aclarir que en l’últim mes no hi ha hagut cap acte vandàlic més, sinó que es van concentrar en una setmana determinada.

De resultes dels actes vandàlics a la piscina municipal de principis de juliol, es van identificar tres persones, dos de les quals menors d’edat. El procediment a seguir ha estat denunciar-los per infracció greu –en considerar que han entrat en un equipament municipal sense autorització–. La sanció imposada és de 750 euros.

LA FRASE

Els agents fan rondes a diferents hores de la matinada pels voltants de la piscina
Toni Vidal
Regidor seguretat ciutadana de l’ajuntament de salt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia