Societat

La UB es manté com a única universitat de l’Estat d’entre les 200 millors del món segons el rànquing de Xangai

La UAB, la Universitat Complutense de Madrid, i les universitats de Granada i de València se situen entre les 300 més ben posicionades

La Universitat de Barcelona es manté com a única universitat de l’Estat d’entre les 200 millors del món, tal i com va aconseguir per primera vegada l’any passat, segons la nova edició de l’ Academic Ranking of World Universities (ARWU) , més conegut com a rànquing de Xangai.

La Universitat Autònoma de Barcelona, la Complutense de Madrid, i les universitats de Granada i de València se situen entre la posició 200 i 300, mentre que l’Autònoma de Madrid i la Pompeu Fabra es troben entre la 300 i la 400.

Aquest rànquing, anual des del 2003, és una de les classificacions més reconegudes en l’àmbit acadèmic. Un any més el lideren els centres americans, amb Harvard i Stanford al capdavant, mentre que Cambridge se situa en tercer lloc, com a primera universitat europea.

En total, 13 universitats de l’Estat estan entre les millors 500 universitats del món. Un dels factors determinants de la posició de la UB és la gran producció científica en articles indexats i l’alt nivell de publicacions a revistes com Nature i Science .

El rànquing de Xangai s’elabora a partir de l’anàlisi de dades bibliomètriques en indicadors com el nombre de premis rellevants que ha obtingut l’alumnat i el professorat de les universitats, les citacions dels investigadors o l’eficiència acadèmica en funció de les dimensions de la institució.

Aquest any, però, s’ha canviat la metodologia per calcular l’indicador dels investigadors més citats amb objectiu d’incloure-hi els més influents en diferents disciplines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona