Societat

Tanquen l’església del Palau d’Anglesola per l’esfondrament d’una part del fals sostre

És el sisè temple que ha de tancar a les terres de Ponent per problemes estructurals després de la d’Alpicat, Algerri, Rosselló, la Granja d’Escarp i Almenar

L’església de Sant Joan Baptista del Palau d’Anglesola (Pla d’Urgell) ha estat tancada de forma temporal al públic perquè s’ha desprès una part del fals sostre. La del Palau d’Anglesola és la sisena església que ha de tancar a les terres de Ponent per problemes estructurals als edificis després de la d’Alpicat, Algerri, Rosselló, la Granja d’Escarp i Almenar.

Segons el mossèn Climent Capdevila els fets van tenir lloc dissabte entre el migdia i la tarda ja que quan va entrar al temple per oficiar la missa del vespre ja hi havia el forat amb el despreniment de runa en un lateral del cor. No hi va haver danys personals i tècnics municipals van apuntalar la zona afectada.

Aquest dilluns al matí s’ha visitat l’església amb personal del Bisbat de Solsona per fer un primer balanç dels danys. L’església data del 1802 i en els darrers anys s’havia intervingut a la teulada que hi ha per damunt del fals sostre. L’Ajuntament té previst oferir locals municipals als feligresos com a alternativa per poder celebrar les misses fins que es resolgui la incidència.

Mossèn Capdevila ha explicat que l’esfondrament es va produir dissabte “per sorpresa” quan no hi havia ningú al temple. En aquest sentit, ha assenyalat que l’estructura “no ha quedat malmesa’’ i que només s’ha vist afectada una “petita part’’ del fons del cor que és on s’ha acumulat tota la runa del fals sostre que s’ha desprès. El mossèn calcula que el despreniment va passar entre el migdia i la tarda de dissabte ja que quan van anar al temple per oficiar la missa del vespre ja es van trobar els desperfectes amb la pols en suspensió que s’acumulava al mobiliari i que feia deduir que “no devia fer masses hores que havia passat’’.

Mossèn Capdevila ha remarcat que farà falta l’ajut de “totes les institucions” per finançar l’obra que pot “suposar un cost elevat”.

L’alcaldessa accidental, Maite Teixidó, ha assegurat que el consistori està predisposat a ’’col·laborar amb el que faci falta’’. En aquest sentit, ha explicat que no recorden que mai hagués passat una incidència així “de repent’’ com la que ha tingut lloc ara i ha afegit que fa uns anys, quan es van planificar les obres de l’església es va acordar que el més ’“primordial’’ era fer la teulada nova i que ara es volia abordar la façana principal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró