La Setmana Bio vol que la gent s’apropi al menjar ecològic
Del 19 al 27 d’octubre hi ha programades més de 250 activitats
S’hi implica la pagesia del país i les escoles
A partir de dissabte que ve i fins el diumenge 27 d’octubre se celebrarà la setena Setmana Bio, la festa dels aliments ecològics de Catalunya, amb més de 250 activitats a tot el país. De quin tipus? Xerrades divulgatives i tècniques, tastos de productes, activitats infantils, visites guiades a explotacions i menús especials en restaurants. Destaquen les jornades de portes obertes organitzades pels productors ecològics, una oportunitat única, va dir ahir la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, de “conèixer-los en l’entorn propi”. Durant aquesta setmana també es faran accions especials a les escoles i, per tercera vegada, es lliurarà el premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica per reconèixer i incentivar projectes i línies de treball en centres educatius relacionats amb l’agricultura i l’alimentació ecològiques.
La idea de la Setmana Bio, va explicar Jordà, és donar a conèixer de primera mà la producció i l’alimentació ecològiques que es fan a casa nostra i els seus beneficis als consumidors. També, “donar suport a la nostra pagesia i anar avançant cap a la sobirania alimentària”, un objectiu necessari en aquesta situació d’emergència climàtica en què vivim, va insistir la consellera. La Setmana Bio l’organitza Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i l’Associació Vida Sana.
També ahir al recinte de Sant Pau es van fer les jornades internacionals Mengem Futur, organitzades pel Diplocat i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS). La consellera Jordà i el conseller d’Afers Exteriors, Alfred Bosch, van presentar el Pla Nacional Agenda 2030 a Catalunya, un full per avançar en un futur sostenible.