Condemnen l'alcalde de Mont-ras a pagar 720 euros de multa i li retiren el carnet de conduir vuit mesos

Els Mossos el van aturar dilluns passat quan triplicava la taxa d'alcoholèmia

Manel Montalbán, alcalde de Mont-ras, va presentar-se ahir al jutjat de la Bisbal, a un quart de dotze del migdia, perquè se li havia de fer un judici ràpid que, al final, no va tenir lloc perquè les parts van arribar a un acord. Això sí, Montalbán va sortir del jutjat de la Bisbal amb una multa de 6 euros diaris durant quatre mesos i tindrà retirat el permís de conduir durant vuit mesos. En total, Manel Montalbán haurà de pagar la quantitat de 720 euros.

Els fets es van produir dilluns passat a la nit, quan una patrulla de Mossos d'Esquadra va aturar el cotxe de Montalbán, que circulava molt lentament –de manera excessiva– per la C-66. Quan el van fer aturar al voral li van fer la prova d'alcoholèmia i va resultar que triplicava la quantitat permesa, ja que va sortir un resultat de 0,74 mil·ligrams per litre d'aire aspirat, quan el màxim són 0,25 mil·ligrams. Els Mossos no el van detenir però se'l va citar a un judici ràpid per ahir, ja que se li va imputar un delicte contra la seguretat en el trànsit.

Tant quan va entrar al jutjat com quan en va sortir, Montalbán no va fer cas de les càmeres ni de l'expectació que s'havia creat, i només va fer un breu comentari a l'entrada: «No m'he d'amagar de res.» Tot i la serenitat que mostrava, l'alcalde de Mont-ras no va anar sol als jutjats, sinó que va anar-hi acompanyat del seu advocat, Xavier Rubau, i d'alguns familiars.

Després d'una estona d'espera als passadissos, que no va ser gaire llarga, es va arribar a un acord i no va caldre celebrar cap vista. L'alcalde de Mont-ras es va trobar amb el jutge i van arribar a un pacte. Montalbán va ser condemnat a pagar la multa de 6 euros diaris durant quatre mesos i se li va retirar el carnet per vuit mesos.

En sortir –ho va fer amb pas ràpid–, només va deixar anar un simple: «Ho hem pactat.» Així doncs, el procés va ser de tan sols cinc minuts i una espera, ja que no va fer falta judici perquè hi va haver un acord en la multa.

Tornava a ser alcalde gràcies a una moció de censura

Manel Montalbán va ser alcalde de Mont-ras durant dotze anys, però aquest mandat, arran de les eleccions del 2007, va perdre l'alcaldia. Tot i això, Mont-ras forma part de la llista de municipis baix-empordanesos on hi ha hagut una moció de censura i un canvi d'alcalde. Així doncs, Montalbán va recuperar l'alcaldia arran d'una moció de censura que es va dur a terme el novembre del 2008. En aquest cas, la fins llavors alcaldessa, Mercè Català (Mont-ras al Cor), va perdre el suport d'una regidora ara no adscrita, i que va ser decisiva perquè Manel Montalbán (CiU) tornés a ser batlle del municipi. La Comissió Antitransfuguisme al Congrés va declarar tot l'actual govern trànsfuga el juliol del 2009, tal com va fer amb els de Calonge i Riudarenes.

A la trànsfuga Anna Ruiz fins i tot se li va demanar que renunciés al càrrec en un ple, el març del 2009. En el ple se li va demanar que dimitís, i es va fer amb 448 firmes que donaven suport a la proposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona