Societat

Riuada solidària per a Rendé Masdéu

El celler ven a 15 euros ampolles rescatades de la runa i el fang

La injecció econòmica li permetrà recomençar

Són molts els que no oblidaran les riuades de la nit del 22 d’octubre. A l’Espluga de Francolí, en qüestió de minuts, van destrossar l’emblemàtic Celler Rendé Masdéu, però gràcies a la solidaritat dels veïns i també de gent i peticions vingudes d’arreu de l’Estat, ahir va començar la seva reconstrucció. La família està disposada a recuperar el negoci i ha posat a la venda les ampolles que va poder recuperar de les runes. L’han anomenat Vi de Fang i es comercialitza al preu “solidari” de quinze euros l’ampolla.

Mariona Rendé, propietària del celler, s’emocionava ahir quan explicava les llargues cues que es van formar per comprar el vi i les comandes rebudes de localitats com ara Toledo, Madrid, Sevilla o Doñana. La seva família va posar en marxa el negoci l’any 1994 i va començar a treballar a les instal·lacions situades vora del Francolí, les que ara han quedat destrossades, tres anys després. Com explica Rendé, els ingressos per la venda de les ampolles del Vi de Fang, entre 4.000 i 5.000 –un 10% de la producció d’aquest any– els permetran disposar d’un coixí “per continuar comprant ampolles buides, taps, etiquetes i caixes, netejar el que hem pogut salvar, etiquetar-ho, complir amb els nostres distribuïdors i clients i després tirar endavant i fer nous vins”. Disposen d’onze hectàrees de vinya de conreu ecològic que no s’han vist afectades pels aiguats i, a la llarga, l’objectiu és poder edificar un nou celler, molt probablement en un altre espai. Les ampolles recuperades del fang són de la varietat trepat, autòctona de la Conca de Barberà i estaven preparades per vendre en la campanya de Nadal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia