Societat

En defensa del treball de la llar

Ofereix serveis de neteja domèstica i industrial i cura de persones i proporciona oportunitats a dones en situació de vulnerabilita

t

L’any 2009, tres sòcies vinculades a Càritas Diocesana de Girona i a l’empresa d’inserció Ecosol van fundar la cooperativa Avancem Santa Clara, amb el doble objectiu d’oferir serveis de neteja domèstica i industrial i de cura de persones i, alhora, proporcionar oportunitats laborals a dones en situació de vulnerabilitat. Les germanes clarisses de Vilobí d’Onyar van aportar el capital inicial i Càritas Diocesana de Girona va proporcionar l’espai per al despatx i l’acompanyament tècnic d’Ecosol.

La idea inicial va sorgir de la constatació que hi havia un percentatge molt elevat de dones que, després de finalitzar amb èxit els itineraris en l’empresa d’inserció Ecosol, trobaven feina a les llars però sense contracte. Les tres sòcies fundadores volien canviar aquesta situació i millorar les condicions laborals d’aquestes dones. Després d’un intens debat amb els òrgans de Càritas, es va decidir que no es faria intermediació en el servei domèstic si no hi havia alta a la Seguretat Social i calia trobar una alternativa. Hi havia famílies que no volien donar-se d’alta com a famílies ocupadores, però que estaven disposades a contractar els serveis d’una cooperativa. D’aquesta oportunitat va néixer Avancem Santa Clara.

Actualment, la cooperativa té 17 dones treballadores a ple dret i amb cotització en la Seguretat Social en règim general. A més, cada any s’informa un centenar de persones, entre dones treballadores i famílies ocupadores, per tal de fer conèixer la cooperativa com a forma d’igualtat d’oportunitats i drets amb qualitat de servei a les persones dependents i drets per a les persones treballadores.

De cara al futur més proper, la cooperativa Avancem Santa Clara espera poder aconseguir autorització de treball per al màxim nombre possible de dones immigrants en situació de vulnerabilitat. Una altra línia que es té en compte és la lluita contra els abusos i l’assetjament sexual en l’àmbit de les treballadores de la llar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada de matinada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell