Societat

El Gran Recapte recull més de 400 tones d’aliments a les comarques gironines

El Banc dels Aliments va fer ahir un primer càlcul dels productes que s’han donat entre divendres i dissabte en els 341 punts de recollida gironins

L’onzena edició del Gran Recapte ha permès recollir més de 400 tones d’aliments entre divendres i el dia d’ahir en els 341 punts de recollida habilitats a les comarques gironines. La dada de les més de 400 tones són una primera estimació feta pels organitzadors que confien que, amb el recompte definitiu, s’assoleixin unes xifres similars o superiors a les de l’any passat, en què es van recaptar 470 tones de menjar. La Fundació Banc dels Aliments va decidir avançar aquest any una setmana la campanya per evitar de coincidir amb el Black Friday (29 de novembre) però, segons va reconèixer el president de l’entitat a la demarcació, Frederic Gómez, és possible que el canvi hagi influït negativament perquè per aquestes dates molta gent encara no ha cobrat ni la nòmina ni la pensió.

Una de les novetats més importants d’aquesta edició del Gran Recapte ha estat la substitució de les bosses de plàstic per unes de roba reutilitzables que es van lliurar a l’entrada dels establiments a les persones que hi volien participar. A més, i en la línia de fer una campanya més sostenible, es van introduir, en alguns punts de recollida, contenidors fets de sacs de tela per abocar-hi els productes donats. Els Bancs dels Aliments estan alineats amb l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. En molts supermercats de la demarcació però encara es van veure les tradicionals caixes de cartró plenes a vessar de productes.

El menjar recollit en dos dies es distribuirà entre 32.000 persones a través d’un centenar d’entitats.

LES XIFRES

4.000
voluntaris
de les comarques gironines s’han mobilitzat i han fet possible una nova edició de la campanya
32.000
persones
amb problemes per cobrir les necessitats bàsiques es beneficiaran del Gran Recapte

Torrent i les seves filles, de voluntaris

El president del Parlament, Roger Torrent, acompanyat de les seves filles, es van desplaçar ahir fins al magatzem que el Banc dels Aliments té a Girona per fer de voluntaris. Concretament van estar ajudant en la classificació dels aliments. A les comarques gironines, el Gran Recapte ha mobilitzat prop de 4.000 voluntaris que han fet possible la campanya de recollida de menjar més gran que es fa a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia