Societat

Girona obrirà el 2020 un menjador per a la gent gran al nord

Serà el tercer de la ciutat, on ja n’hi ha a Santa Eugènia i al Mercadal

El govern en destaca la funció socialitzadora

L’Ajuntament de Girona obrirà l’any que ve el tercer menjador per a la gent gran de la ciutat. Serà a la zona anomenada “l’esquerra del Ter”, al nord de la ciutat. Encara no està decidit en quin dels barris d’aquesta zona –Sant Ponç, Fontajau, Domeny, Taialà i Germans Sàbat– s’obrirà exactament, perquè la regidoria de Drets Socials cerca encara quin lloc és més idoni, tenint en compte que es busca lligar-ho a un local per a la gent gran ja existent. En el pressupost del 2020, aprovat la setmana passada, s’ha reservat una partida de 20.000 euros per a aquesta obertura.

La regidora de Drets Socials, Núria Pi, assegura que per al govern “és clau” l’extensió d’aquest tipus de menjadors, sobretot per la seva funció “socialitzadora” davant casos de soledat no volguda, molt estesos entre la gent gran. “Amb l’excusa de garantir àpats, serveix perquè es relacionin amb altra gent i després a vegades fan grups d’amistat i queden a fora”, explica Pi. La regidora assenyala que també els serveix “per detectar necessitats”, perquè sovint la gent gran és reticent a recórrer a serveis socials tot i que ho necessitin i en un lloc de confiança s’obren més i potser en parlen.

Llistes d’espera

El menjador per a la gent gran a l’esquerra del Ter serà el tercer a la ciutat. El 2013 es va inaugurar el primer al barri de Santa Eugènia, amb capacitat per a 40 persones, i el maig passat, el segon a l’espai cívic del Mercadal, amb 20 places. “Tenim previst fer-hi cinc places més perquè tenen llista d’espera”, destaca Pi.

Els requisits per ser usuari d’aquests menjadors, que ofereixen dinars a tres euros els dies feiners, són tenir més de 60 anys, estar jubilat i estar empadronat a Girona.

LA XIFRA

52
places
tenen en total ara els dos menjadors existents (32 a Santa Eugènia i 20 al Mercadal) i hi ha llista d’espera.

LA FRASE

Amb l’excusa de garantir els àpats, serveix també perquè es relacionin amb altra gent
Núria Pi
regidora de drets socials de l’ajuntament de girona

Pisos compartits amb estudiants

L’Ajuntament de Girona estudia des del mandat passat la possibilitat d’engegar un programa per compartir habitatge entre la gent gran i els estudiants també per fer front a la problemàtica de la soledat no volguda.

La regidora de Drets Socials de Girona, Núria Pi, explica que encara se n’està acabant d’estudiar la viabilitat, tot i que un dels punts inclosos en el pla de govern 2019-23 presentat fa algunes setmanes és “tirar endavant” aquest programa. La regidora subratlla que en aquest cas es tractaria “d’un doble favor”, perquè no només l’estudiant donaria companyia a la persona gran, sinó que també la persona gran ajudaria i donaria suport a l’estudiant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia