Societat

Figueres fa un balanç positiu dels canvis introduïts a la cavalcada

L’Ajuntament de Figueres fa un primer balanç positiu dels canvis que s’han introduït en l’edició 2020 de la cavalcada de Reis. El principal ha estat el canvi de lloc del final de la rua, que en lloc de la plaça de l’Ajuntament ha estat la Rambla. Ester Marcos, regidora, entre altres àrees, de Festes i de Diversitat Funcional, considera que ha estat una decisió encertada perquè la capacitat de la plaça de l’Ajuntament era més limitada. “És, sens dubte, l’any que més nens han pogut veure el final de la cavalcada i sentir els parlaments, però, a més, ha estat el primer any en què les persones de la graderia adaptada han pogut veure aquest final”, diu Marcos.

Una altra innovació de la qual la regidora també destaca la bona rebuda és la “zona de baixa intensitat sensorial” a la plaça del Gra. “Les entitats del sector ens ho demanaven; no és un espai pensat exclusivament per a persones amb alta sensibilitat, com trastorns (autisme o trastorns nerviosos), per exemple hi hem vist també gent gran de la residència Vilallonga, que han agraït aquest espai”, hi afegeix.

Tot i que considera que “segurament s’hauran de polir alguns aspectes”, Marcos augura que els canvis introduïts es mantindran. Mentre espera dades més afinades, s’estima que en total vora 20.000 persones van assistir a la cavalcada a Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia