Societat

La direcció d’Iqoxe garanteix que es va actuar correctament i es van seguir tots els protocols

L’empresa evita parlar dels temps de reacció després de l’explosió i argumenta que l’accident era “notori”

La deflagració ha provocat dos morts i vuit ferits

La direcció d’Iqoxe garanteix que es va actuar correctament i es van seguir tots els protocols en l’explosió de la fàbrica química tarragonina, que ha causat dues víctimes mortals i diversos ferits. “Hem estat absolutament coordinats en tot moment amb les autoritats i hem seguit les seves instruccions”, ha afirmat el conseller executiu de la companyia, José Luis Morlanes, aquest dimecres al migdia a la seu de l’AEQT a Tarragona, disset hores després de l’incident, del qual encara se’n desconeixen les causes. Sobre el fet que Protecció Civil hagi dit que es va trigar a rebre comunicació per part de l’empresa, Morlanes ha respost que l’accident ja era prou “notori” i que l’empresa no té cap “retret” vers ningú. “Estem convençuts que hem fet les coses bé”, ha dit. També ha remarcat que la situació era molt complexa ja que, en un primer moment, no localitzaven cinc treballadors.

El màxim directiu de l’empresa ha comparegut davant dels nombrosos mitjans de comunicació per defensar la companyia i assegurar que es van complir tots els protocols de seguretat i d’informació, en relació a un dels accidents més greus dels últims temps a la química tarragonina. José Luis Morlanes ha llegit un comunicat lamentant la pèrdua d’un treballador i que vuit empleats més resultessin ferits, dos dels quals en estat crític. “La nostra prioritat és acompanyar les famílies en aquests moments”, ha dit el conseller executiu.

Iqoxe ha posat en marxa una investigació interna per esclarir-ne les causes. “Des del primer moment hem ofert la màxima col·laboració als Bombers i a Protecció Civil en els seus treballs, que agraïm profundament, la consciència que tenim és que hem estat absolutament coordinats; estem convençuts que ho hem fet bé i que vam comunicar”, ha manifestat Morlanes. “Era un accident notori, era una explosió al parc químic; el dispositiu de Bombers hi va intervenir en qüestió de minuts, hem treballat colze a colze”, ha afegit.

El tanc d’òxid d’etilè que va explotar tenia una capacitat de 20 tones. L’accident es va produir a les 18.41 hores en una de les quatre plantes de productes de derivats, a la Canonja. Es tracta d’una nova planta, posada en marxa el juny del 2017, i ha funcionat, des d’aleshores, amb “total normalitat”, segons Morlanes, visiblement afectat. La direcció ha garantit que, un cop els Bombers finalitzin les tasques d’extinció del tanc dins de la planta que segueix confinada, l’activitat es reprendrà i es mantindran els 120 llocs de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona