Societat

Banyoles relliga l’esport inclusiu de la ciutat

L’Ajuntament i el Consell Esportiu comarcal posen en marxa ‘Barris 10’ per unificar la metodologia dels programes socioesportius existents

Les diverses iniciatives que fins ara s’organitzaven a Banyoles per fomentar la inclusió social de la mainada i els joves a través de l’esport s’han ajuntat a Barris 10, un nou programa que relliga totes aquelles activitats per tal que tinguin un mateix patró de metodologia i s’impliquin en la vida del barri. Ho coordinen l’Ajuntament i el Consell Esportiu del Pla de l’Estany i està vinculat al pla d’acció comunitària i inclusiva de la ciutat.

Extraescolar

Les activitats es desenvolupen a la tarda, després de l’horari lectiu, i tenen d’escenari les pistes poliesportives de Sant Pere, la Farga, Canaleta, Can Puig i la Draga. Els projectes d’aquest curs són Esport i barris (una activitat oberta en què no cal inscripció prèvia i que consisteix a entrar en contacte amb diferents disciplines, des de bàsquet fins a hoquei, passant pel bàdminton), Tarda jove (multiesports), FutbolNet (futbol, impulsat per la Fundació del FC Barcelona) i Jocs en dansa (ritme i expressió). Coincidint amb la creació de Barris 10, en el programa FutbolNet s’ha creat un equip format exclusivament per noies. Ara mateix, en tots els programes hi ha uns 270 inscrits i hi treballen vuit monitors, segons van explicar ahir la regidora Ester Busquets i el director del Consell Esportiu, Xavier Batchellí, quan van presentar a la premsa Barris 10 a la pista de Sant Pere.

El salt a la competició

Aquests programes no tenen un objectiu només esportiu, sinó que sobretot es tracta de crear cohesió social i acostar l’esport de base als barris. Tot i això –van indicar–, pot ser una plataforma per posteriorment entrar en els esports federats i competir. En aquest sentit, els promotors volen fomentar que els joves entrin amb més facilitat a les entitats esportives i, per això, miraran d’acollir-se a algun programa d’ajuts europeu que ajudi a finançar-ho, oferint compensacions als clubs.

LA FRASE

L’esport és el pretext per a la integració i per desenvolupar conductes de promoció de la salut
Ester Busquets
REGIDORA DE benestar social


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia