Societat

GASTRONOMIA

Tòfona en menús de Pals, i aviat als camps

Tres restaurants del col·lectiu Quermany Gastronòmic –La Pahissa del Mas..., Sa Punta i Sol Blanc– ofereixen fins al 16 de febrer la 7a edició de les Jornades de la Tòfona, amb arrossos i altres receptes –xuixos, brioixos o ous ferrats, entre d’altres, amb el tubercle– i la possibilitat que els comensals demanin qualsevol plat amb tòfona ratllada. Amb vista al 2021, treballen perquè el producte creixi i es pugui collir en camps empordanesos. La prova per introduir-lo ja ha donat els primers fruits.Les elaboracions que presenten els 3 restaurants que participen a les jornades permeten degustar productes d’alta qualitat gastronòmica a preus raonables. Però sobretot tastar un ventall variat d’elaboracions en un entorn geogràfic molt concret i realment excepcional. Així, les propostes que es podran tastar seran:Sa Punta: Parmentier de patata trufada amb papada de porc ibèric, sopa de ceba i tòfona; Saltejat de xipirons i carxofes, ou ferrat ecològic i tòfona; Arròs de Pals cremós amb carbassó, angules del Ter i tòfona; Steak tartar amb tòfona; Soufflé de xocolata amb tòfona i gelat de tòfona. Pahissa del Mas: Mongetes de l’ull ros de Pals, cols de Brussel·les, navalles, tòfona i salsa verda; Castanya,tòfona, codony i pera; Ous ben fregits, patata a la forquilla i tòfona; Llenguado, espinacs a la catalana, beixamel sense farina i tòfona; Arròs Carneroli de collita pròpia, ‘liquens’ d’anemones i tòfona; Filet de vedella de Girona, cremós de carbassó mantega de julivertada i tòfona; i Recuit de la Nuri, pera caramel·litzada, botifarra dolça i tòfona. Sol Blanc: Ous ferrats amb tòfona; Coca cruixent amb poma, encenalls de fetge fresc i tòfona; Brioix a la brasa amb sobrassada i tòfona; Patata, panxeta i tòfona; Pasta fresca amb tòfona a la crema; Arròs amb salsitxes fetge d’ànec i tòfona; i Xuixo amb crema de tòfona. La presentació de les jornades es va fer divendres al Mas Jofre, de Pals, que va cedir les seves instal·lacions per a l’ocasió. Es tracta d’una masia reformada del segle XVI situada entre camps de conreu que permet acollir fins a 20 persones per estades familiars, trobades amb amics o per a reunions d’empresa. Mas Jofre va ser la casa de Pere Jofra, que va representar a la vila de Pals durant les corts de Barcelona el 1537.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Ferran Adrià: “Tenim molt idealitzada la innovació, però un restaurant no és Apple”

Barcelona

Mor un bomber de Prats de Lluçanès en caure d’un pont de la C-16 a Cercs

ercs

Com protegir-se del coronavirus?

Girona

El PP força un ple extraordinari a Badalona per demanar la dimissió de l’alcalde

badalona

Alerta per un “incident menor” per l’emissió de vapor d’aigua en una empresa química de la Pobla de Mafumet

la pobla de mafumet

Confinats un miler de turistes a l’hotel de Tenerife on s’allotjava l’italià amb coronavirus

santa cruz de tenerife

L’edició del 2021 de l’MWC se celebrarà de l’1 al 4 de març

barcelona

Falsa alarma a la platja de Somorrostro: l’objecte al fons del mar no és cap explosiu

barcelona

El conductor que va atropellar un dels manifestants de la Meridiana va donar positiu en alcohol

barcelona