Societat

La Generalitat recomana suspendre les classes a tots els centres educatius gironins aquest dijous

Aquest dimecres 170.000 alumnes no han fet classe, 107.000 dels quals a Girona

La UdG també suspèn les classes i demana a estudiants, professors i treballadors que no facin desplaçaments arriscats

La Generalitat recomana suspendre les classes a tots els centres educatius de les comarques gironines aquest dijous pel temporal.

La mesura s’ha acordat durant una reunió de coordinació mantinguda aquest dimecres a la tarda entre els diferents departaments del govern a Girona. En una carta que s’ha fet arribar als diferents centres, el director territorial d’Educació, Martí Fonalleras, justifica la mesura per “minimitzar els desplaçaments” i “evitar situacions de risc innecessàries”.

Això suposa sumar les comarques de la Garrotxa i el Ripollès a les recomanacions de tancaments d’escoles, llars d’infants i instituts que aquest dimecres ja afectaven el Gironès, el Pla de l’Estany, la Selva, l’Alt i el Baix Empordà.

A la carta, Educació subratlla que “la previsió de la situació meteorològica continua essent preocupant a causa de l’acumulació d’aigua al territori i la incertesa de les prediccions, tant en la intensitat com en la localització”.

La Generalitat fa una recomanació però són els alcaldes i alcaldesses, com preveu la normativa, els qui tenen la potestat de decretar el tancament d’escoles.

Segons Educació, aquest dimecres 170.000 alumnes no han tingut classe arreu de Catalunya. La majoria, 107.000, a les comarques de Girona.

Tampoc hi haurà classe a la UdG

La Universitat de Girona (UdG) ha suspès les classes aquest dijous pel temporal Gloria. Les facultats i escoles, però, estaran obres sempre que els treballadors puguin arribar a la feina.

Per als que són de fora de Girona, el rector demana tant a estudiants, com a professors i empleats que no s’arrisquin desplaçant-se.

La UdG ja havia suspès totes les classes i activitats a partir d’aquest dimecres a les cinc de la tarda. A banda de les classes, la mesura de prevenció també ha afectat la biblioteca i el servei d’esports. La decisió s’ha pres seguint les recomanacions de Protecció Civil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona