Societat

La Mostra del Vi de l’Empordà es farà per Sant Pere, al juny

S’atén una vella petició dels productors, que es queixaven sovint de la proximitat amb la verema

La Mostra del Vi de l’Empordà, que se celebra tradicionalment la primera quinzena del mes de setembre, canviarà aquest 2020 de data. L’Ajuntament de la ciutat, d’acord amb la DO Empordà i amb els cellers, va avançar l’edició d’aquest any i la farà coincidir amb la festa petita de la ciutat, Sant Pere. Les dates establertes per a la 36a edició seran els dies 26, 27, 28 i 29 de juny.

La regidora de Comerç i Mercats, Ester Marcos, va explicar ahir que el canvi de dates era una vella reivindicació d’una bona part dels cellers participants, que es trobaven que la mostra coincidia amb la recollida del raïm. “Era un perjudici sobretot per als cellers més petits, que veien que no podien fer les dues coses de cop i deixaven de venir”, assegura. Aquesta circumstància, remarquen des de l’Ajuntament, feia que es perdessin cellers. Marcos, per altra banda, va justificar que, amb les noves dates, “ajudarem a fer ciutat”. “Per Sant Pere hi ha la festa petita i la mostra contribuirà a fer festa.”

Una altra de les peticions dels cellers era l’horari. “No es tancava fins a les 11 de la nit. Els cellers ens deien que això provocava que al vespre «se servissin copes».” Ara s’avançarà l’horari de tancament a les 10 de la nit.

“Han demanat també més professionalització”, hi afegeix. En aquest sentit, es volen fer tasts “en llocs emblemàtics” per “sortir de la carpa” i també una jornada dirigida a professionals.

LA DATA

26.06.20
Inici.
La mostra es farà del divendres 26 al dilluns 29, que és el dia de Sant Pere.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia