Societat

Presentada la xarxa d’acollida de la Garrotxa

És una iniciativa que acull menors no acompanyats quan fan 18 anys

Un grup de garrotxins han creat la xarxa autònoma d’acollida de la Garrotxa amb l’objectiu que no quedin desemparats els menors estrangers no acompanyats de la comarca quan compleixen els 18 anys i, per tant, deixen de tenir la cobertura pública. De fet, ja fa més de mig any que aquesta plataforma ciutadana de base està activa, però fins ara, i coincidint amb un concert al Núria Social d’Olot, no s’havia presentat oficialment. Estava en procés de posada en marxa. La xarxa autònoma d’acollida de la Garrotxa s’ha creat per donar resposta a l’acollida de tots els joves que arriben a la comarca sols. És una iniciativa de la societat civil.

Els seus promotors han explicat que els menors entren dins del sistema de tutela de la Generalitat a mans de la direcció general d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (Dgaia). Aquest any està previst que gran part dels joves tutelats que en l’actualitat viuen en centres públics arribin a la majoria d’edat i la Dgaia ja ha informat que tan sols podrà garantir recursos per al 30% d’aquest col·lectiu. Però alerten que també hi ha aquells que tenen 18 anys més un dia, que passen a ser un migrant més sense cap suport de les institucions, obligats a viure sense permís de residència i, per tant, sense permís de treball.

La xarxa és un espai col·lectiu format per joves i societat civil, assembleari, de suport mutu. Actualment, treballa per crear vincles i construir un espai comú. A més, dona resposta als problemes d’habitatge que tenen alguns dels joves quan se’ls fa fora dels centres buscant cases d’acollida i garantint que cap jove es vegi obligat a viure al carrer.

De moment, cinc d’aquests joves ja estan vivint en diferents cases. La xarxa n’està fent un seguiment i intenta acompanyar tant les persones i famílies que els han obert casa seva, com també els joves.

La presentació de la xarxa autònoma d’acollida de la Garrotxa s’ha presentat després del concert de rap social de Jeebli, marroquí resident a Catalunya, i de reagge de la Jud Jou i en Marc Jené.

Aquest concert i la posterior presentació s’han dut a terme al local polivalent del Núria Social, al centre d’Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia