Societat

societat

Uns dònuts biodegradables fan més eficient la reforestació

El Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (Creaf) de Catalunya i un equip d’experts internacionals han creat uns dònuts biodegradable, batejats com a Cocoon, que multipliquen fins a quatre vegades l’efectivitat de la reforestació.

Els investigadors van presentar ahir la seva creació, que forma part del projecte europeu Life The Green Link, a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), a Barcelona. Els Cocoon, fets de cartró, s’enterren sota terra plens d’aigua, de manera que hidraten i protegeixen l’arbre durant el seu primer any de vida. Amb aquest nou mètode, les taxes de supervivència dels arbre arriben al 85% en terres degradables.

Els investigadors, que van plantar entre el 2016 i el 2019 cap a 30.000 arbres i arbustos utilitzant el Cocoon a diferents llocs de Catalunya, el País Valencià, les Canàries, Almeria, Itàlia i Grècia, han conclòs també que es redueix el cost per arbre supervivent i que la plantació es pot avançar al setembre i també endarrerir-la cap a finals de primavera o a principis d’estiu.

El coordinador del projecte i investigador del Creaf, Vicenç Carabassa, va explicar que la zona de Tifaracás (Canàries) ha estat una de les regions més seques on s’ha plantat Cocoon i que amb el nou sistema s’ha aconseguit una supervivència d’entre el 20% i el 80% en funció de l’espècie.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia