Societat

Controls diaris per prevenir el frau elèctric a la Font de la Pólvora, a Girona

El dispositiu va començar al carrer Mimosa, el primer on s’ha sectoritzat el consum per blocs

De 48 habitatges, n’hi havia tres de connectats irregularment

Tècnics d’Endesa, acompanyats de la Policia Municipal de Girona, van començar ahir uns controls diaris al barri de la Font de la Pólvora per combatre el frau elèctric. L’operació va arrencar al carrer Mimosa, que és el primer on s’ha sectoritzat el consum per blocs (mitjançant l’obra que s’hi ha realitzat, si es produeix una sobrecàrrega en un determinat edifici, només es queda sense llum aquest en concret i s’evita així que també es quedin a les fosques els blocs del costat o un sector sencer). Ahir, les inspeccions es van centrar en tres dels vuit edificis d’aquest carrer. Es van examinar els números 1, 3 i 5, en cadascun dels quals hi ha 16 habitatges. D’entre aquests 48 pisos, 3 –un de cada escala– estaven connectats de manera il·lícita a la xarxa elèctrica. Els operaris d’Endesa van fer les desconnexions i les tres persones que cometien presumptament la irregularitat van ser denunciades.

La regidora de Drets Socials, Núria Pi, detalla que “el dispositiu forma part d’un pla de treball”. Va ser traçat des de l’Ajuntament i traslladat a Endesa. La primera fase és de caràcter social, ja que, abans d’iniciar aquest seguiment amb els controls, es deixa marge als veïns perquè posin al dia el seu contracte amb la companyia. Dos professionals contractats pel consistori s’han encarregat d’oferir un assessorament personalitzat als residents del carrer Mimosa. Han anat pis per pis per conscienciar de la importància de regularitzar la situació, se’ls adverteix del risc d’enganxar-se a la xarxa (hi ha casos que han desembocat en un foc) i, dos dies a la setmana, estan a disposició dels veïns per ajudar-los a fer els tràmits.

En aquest contacte personal se’ls comunica que si després d’aquest marge de temps no arreglen la situació se’ls tallarà la connexió i es presentaran les denúncies pertinents. Pi considera, per tant, que s’ha avisat amb prou dies d’antelació les comunitats de veïns, les entitats del barri i els membres de la Plataforma per la Dignitat de la Font de la Pólvora, “que fan una gran feina de difusió”.

La sectorització per blocs continuarà al carrer Avellaner, al Castanyer i al Roure (en cadascun, també s’hi emprendrà primer l’actuació social i després els dispositius). A banda, Pi diu que s’ha aconseguit que Endesa no tramiti les multes contra els inquilins dels 29 immobles que el 5 de febrer estaven connectats fraudulentament, ja que l’operatiu es va executar quan s’estava en ple procés de regularització per part de diverses famílies del carrer Mimosa.

LA FRASE

Vull destacar l’esforç dels veïns, com els de la Plataforma, que estan fent una gran feina de difusió
Núria Pi
Regidora de drets socials de l’ajuntament de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona