Societat

Completen la xarxa de lectors de matrícules a tots els accessos a Olot

L’Ajuntament està fent els tràmits per instal·lar-ne un a la carretera de Santa Pau

És l’única entrada i sortida de la ciutat que no en té

L’Ajuntament d’Olot instal·larà un lector de matrícules a la carretera de Santa Pau i completarà així la vigilància a través d’aquest tipus d’aparells a tots els accessos a la ciutat. L’alcalde, Pep Berga, ha anunciat que estan duent a terme els tràmits que calen per poder instal·lar aquest mitjà de control. Segons ell, ho fan perquè és una zona que donarà cobertura als barris de les Fonts i a Batet, on durant els últims mesos s’ha produït una onada de robatoris. A més, és un accés a la ciutat no cobert per la xarxa comarcal de lectors de matrícules, també en tramitació.

Paral·lelament, l’alcalde ha explicat que també tenen previst millorar l’enllumenat públic de diverses zones de la ciutat, sobretot del barri de les Fonts, com un element dissuasiu més per als lladres, juntament amb un sistema de vigilància més àgil per part de la Policia Municipal.

Pep Berga ha remarcat que aquesta onada ha estat protagonitzada per lladres de bandes europees que coneixen molt bé els límits de la llei. “Saben molt bé, quan els enxampen, que no han de tenir una actitud violenta, i així surten al carrer al cap de pocs dies”, va indicar.

L’allau de robatoris al barri de les Fonts ha dut els veïns a organitzar-se i a complementar l’acció policial amb una xarxa de vigilància veïnal per WhatsApp. A través d’aquest canal, els veïns envien alertes en cas de sospites o de ser testimonis o víctimes de robatoris.

LES XIFRES

3
càmeres
per llegir matrícules té l’Ajuntament als accessos a Olot, i ara les completarà amb una altra.
13
lectors
de matrícules hi haurà abans de final d’any repartits als principals accessos a la comarca.

Càmeres repartides per la Garrotxa

El Consell de la Garrotxa ha iniciat la tramitació per adquirir 13 càmeres lectores de matrícules que han de servir per incrementar la seguretat als principals accessos viaris de la comarca. S’hi han sumat els municipis de Maià de Montcal, les Planes d’Hostoles, les Preses, la Vall de Bianya, Sant Jaume de Llierca, Besalú i Sant Joan les Fonts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia