Societat

Acompanyament diari

Els voluntaris de l’entitat Som Sostre, de Girona, han iniciat un pla d’emergència i surten cada vespre per donar suport a persones que viuen al carrer

L’Ajuntament allarga el període per poder dormir a l’antiga seu de la UNED

“No em puc quedar a casa sabent que hi ha gent al carrer i sense menjar.” És una de les reflexions de Cristian Lienlaf, el president i fundador de Som Sostre, una associació sense ànim de lucre que va néixer a Girona el 2018. L’entitat està formada per una trentena de voluntaris que, des de la solidaritat i l’horitzontalitat, fan acompanyament a les persones sense llar que hi ha a la ciutat. La seva prioritat és donar-los suport, parlar-hi, saber com estan, poder-los ajudar, fer-los companyia i crear-hi vincles. “La nostra bandera és que els col·lectius més vulnerables tinguin veu. Fer visibles els invisibles. Que sàpiguen que estem amb ells, al seu costat”, hi afegeix Lienlaf, que es mostra preocupat per les condicions dels ciutadans que estan al carrer, exposats al coronavirus. “A causa del risc, encara estan en una situació de més vulnerabilitat. S’hauria d’habilitar algun altre lloc a Girona on la gent, a més de dormir-hi, es pogués resguardar. Un equipament amb suficient espai per garantir les distàncies de seguretat.”

Som Sostre, a través de les xarxes socials, ha apel·lat a la conscienciació ciutadana. Els voluntaris actuaven dissabte i diumenge, però, atès l’estat d’alarma pel coronavirus, han engegat un pla d’emergència i surten cada nit. “Atenem entre 35 i 40 persones. Sempre portem mantes, roba i menjar calent. Sabem que només es pot sortir al carrer per un motiu justificat i aquest ens sembla que ho és totalment.”

Als comptes de Som Sostre d’Instagram i Facebook, dilluns hi van penjar una foto amb el missatge següent: “Plou i fa fred. El carrer Santa Clara està buit, però no del tot. En J. està una mica moll; tremolant de fred i per descomptat amb molta gana.” Arran de l’escrit, el restaurant El Ginjoler de Sant Feliu de Guíxols va demanar de seguida què feia falta i, a les 20 h, va portar 40 racions de menjar, i l’endemà ho va tornar a fer. Els membres de l’associació estan molt contents, ja que no s’esperaven tantes reaccions. Hi ha establiments que han hagut de tancar temporalment que els donaran material i menjar, i dos cuiners de Girona s’han ofert per preparar aquests aliments. Lienlaf dona les gràcies als col·laboradors, com ara supermercats petits o restaurants, i als voluntaris (els de Girona i els que hi van des de Cassà de la Selva, Banyoles, Vidreres, Figueres...).

Més torns de menjador a La Sopa

L’Ajuntament de Girona va anunciar ahir que continuarà habilitada l’antiga seu de la UNED, on hi ha més d’una cinquantena de llits perquè hi dormin persones sense llar durant l’època de fred (aquest servei, que acabava el 31 de març, s’allargarà fins al final d’aquest període d’excepcionalitat). I, en cas que la situació s’agreugi, s’estan estudiant més alternatives, amb la intenció que es puguin posar en marxa al més aviat possible. Pel que fa a La Sopa, s’hi ha augmentat el nombre de torns de menjador i s’han ampliat els espais per poder menjar. També s’ha reservat la zona de menjador per a les persones residents durant l’hora de sopar, mentre que es prepararan entrepans per a la resta d’usuaris i usuàries del centre. S’indica que els serveis socials estan garantint la seguretat i el menjar en tots els casos, per evitar qualsevol desemparament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona