Societat

L’executiu acorda poder intervenir els serveis funeraris mentre duri la pandèmia

Es limiten el preu dels enterraments per a evitar possibles abusos de les funeràries

Mémora celebra el decret del Govern perquè garantirà un model funerari de col·laboració entre allò públic i privat

El consell executiu extraordinari del Govern d’aquest divendres ha acordat poder intervenir els serveis funeraris durant la crisi de la covid-19, i limitar així el preu dels enterraments.

Segons ha explicat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, aquests serveis són declarats de prestació “forçosa” mentre es mantingui la urgència sanitària, amb un preu màxim determinat, en funció del servei, i que abasti una prestació bàsica imposada legalment.

Per Budó, cal assegurar que la prestació dels serveis funeraris en la pandèmia actual es fan “de manera contínua i universal”, tot garantint el dret als usuaris i “reduint tots els riscos possibles”, i evitar possibles abusos per part de les funeràries.

Per la seva banda, el grup Mémora ha assegurat que el decret del Govern garantirà un model funerari de col·laboració entre allò públic i privat per evitar el col·lapse de Madrid. Ha remarcat que és el sistema ja funciona a Barcelona, un model “d’excel·lència”. També ha remarcat que Mémora des del primer moment s’ha coordinat per afrontar la pandèmia i els seus efectes en el sector funerari. Serveis Funeraris de Barcelona, on hi participa, va reforçar els seus equips, amb un servei telemàtic de contractació i un servei de suport psicològic. També va aplicar ajustos en el preu “en coherència amb el servei prestat”. Ara es treballa en un de nou juntament amb l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia