Societat

Pastor dimiteix com a alcalde de Badalona després de ser detingut per conduir begut

Assegura a través del seu advocat que el càrrec li ha afectat “el costat més personal i familiar” i per això també renuncia a l’acte de regidor

“Ha afectat a la meva salut i al meu estat emocional i m’ha portat a fer coses de les que me’n penedeixo”

Àlex Pastor ha presentat la seva renúncia a l’alcaldia de Badalona i a l’acta de regidor després que aquest dimarts els Mossos d’Esquadra l’enxampessin conduint begut, saltant-se el confinament, i el detinguessin també per atemptat a l’autoritat. Pastor ha fet arribar al seva renúncia a través del seu advocat on dona algunes explicacions i assegura que “l’exigència” del càrrec l’ha acabat afectant emocionalment: “He vist ressentit el costat més personal i familiar. Això ha afectat a la meva salut i al meu estat emocional i m’ha portat a fer coses de les que me’n penedeixo”. A partir d’aquest dimecres, la primera tinent d’alcalde, Aïda Llauradó (En Comú Podem), serà l’alcaldessa accidental fins que es convoqui un nou ple d’investidura.

De fet, un dels grans interrogants després de la renúncia de Pastor és el calendari que s’haurà de seguir per escollir el nou alcalde o alcaldessa. Amb l’estat d’alarma tots els tràmits administratius estan aturats i això deixa a l’aire la renúncia formal al ple de Pastor a l’acta de regidor o la pressa de possessió del nou regidor socialista, entre d’altres.

També caldrà aclarir quins nous terminis es fixen per al ple extraordinari d’investidura. L’alcaldessa accidental, Aïda Llauradó, explica que el govern municipal espera per aquest mateix matí un informe dels serveis jurídics per conèixer “totes les possibilitats” davant d’aquesta situació.

Per quan s’hagi d’afrontar el debat polític sobre el nou alcalde, Llauradó unitat i responsabilitat a totes les formacions. “El que ha de sortir es una proposta amb el màxim de consens”, assegura l’alcaldessa. La prioritat, afegeix, és ara una altra i demana a l’oposició que “remi a favor” perquè la ciutat pugui fer front amb garanties a la crisi sanitària.

També ha volgut donar un missatge d’unitat el portaveu socialista i fins ara mà dreta de Pastor, Rubén Guijarro: “És un moment de lluita contra l’epidèmia i el govern continuarà en aquesta feina que tenim tots els responsables públics. Hi ha moltes necessitats i molta feina i la continuarem fent”.

Carta de disculpa

Per la seva banda, l’exalcalde Pastor ha enviat una carta a l’Ajuntament on, a més de la renúncia, ha volgut expressar les seves disculpes pels fets. Pastor assegura en l’escrit haver-se vist superat per les circumstàncies i ha expressat “l’honor” que suposa per a ell haver treballat per a la ciutat: “És el màxim al que pot aspirar un polític”.

Amb tot, els fins ara companys de govern no s’han estalviats els retrets. Guijarro, del PSC, assegura que l’actitud de Pastor és “incompatibles amb l’exercici de qualsevol càrrec públic”, mentre que Llauradó ha titllat els fets de “molt greus”. Cap d’ells ha pogut parlar encara directament amb Pastor, que continua detingut a comissaria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’Agència Tributària de Catalunya destapa 286 milions de frau fiscal

barcelona
societat

Avancen dos setmanes la precampanya contra incendis a Collserola

BARCELONA
sequera

El govern recorre a les dessalinitzadores flotants i descarta portar aigua amb vaixell

barcelona

Desallotgen els habitants d’una barraca a l’avinguda Massana

RUBÍ

Comiat multitudinari a Terricabras

girona
patrimoni

Denuncien penalment una persona per espoli arqueològic a Gandesa

GANDESA
societat

Les conductes suïcides no mortals es van enfilar un 50% després del confinament

barcelona

Nou repel·lent per allunyar cabirols i senglars de les vinyes de l’Empordà

agullana

L’Ajuntament amplia la recollida de brossa porta a porta a l’illa central

Gavà