El Punt Casteller

EL PUNT CASTELLER

El carro gros, protagonista Verds i malves al cim

Les colles mitjanes pitgen l'accelerador apostant pel quatre de vuit i el dos de set

Diuen que després de la tempesta sempre torna la calma. I després d'un cap de setmana d'activitat frenètica a les places castelleres, la majoria de colles s'han agafat descans fins a la setmana que ve. Així, de les deu colles que encapçalen el rànquing, només n'actuaran tres: la Vella de Valls, els Castellers de Barcelona (que viatgen a Carcassona) i els Castellers de Terrassa.

Els vallencs i els terrassencs participaran en la que, probablement, serà l'actuació més destacada d'aquest diumenge. Es tracta de l'aniversari dels Minyons de l'Arboç, on la Colla Vella vol continuar rodant les estructures de vuit pisos que ja va completar diumenge a la Selva: el tres, el quatre i el dos folrat com a cirereta del pastís. Els de la camisa blau turquesa tenen el repte de portar el quatre de vuit (que van aconseguir fa tres setmanes) fora de Terrassa. Acompanyant-lo del dos de set i el cinc de set repetirien la millor actuació que han fet fins ara.

Els Castellers de Terrassa són una de les colles que han començat amb empenta per guanyar-se una plaça al Concurs de Tarragona, però n'hi ha altres que també volen lluitar per ser-hi. Un exemple en són els Xiquets de Reus, que dissabte volen estrenar el dos de set. I atenció a la diada de Festa i Tradició de Sabadell, perquè la colla local té a punt el quatre de vuit, un castell que en tota la seva història tan sols han pogut coronar els anys 1996 i 1997. Tot un repte, doncs, per als de la camisa verda, que no descarten afegir-hi el dos de set. Els Castellers de la Vila de Gràcia volen contribuir a arrodonir la diada amb els mateixos castells.


Amb dos castells de nou descarregats el cap de setmana passat, els Castellers de Vilafranca (que ja eren líders set dies enrere, malgrat un error nostre) es distancien de les colles rivals. Els Minyons de Terrassa, però, han pres la segona posició a la Colla Vella i els segueixen de prop.

Una mica més avall, una Colla Joves encara per sota del seu nivell habitual comença a recuperar-se i, gràcies a la primera clàssica de vuit, puja dos graons. El darrer cap de setmana també ha beneficiat els Castellers de Lleida. Malgrat que no van sortir contents del Vendrell, on el tres de vuit se'ls va posar de través, tornant a repetir els seus millors registres han passat de la dotzena posició a la novena.

De la resta de la classificació cal destacar l'entrada dels Moixiganguers d'Igualada en detriment dels Castellers de Sabadell. Tanquen el rànquing els Xiquets de Tarragona, que, malauradament, encara no han passat del cinc de set.

Reus (Baix Camp)
Dissabte 12 a les 18.30 h, a la plaça del Castell, diada de la Farinera, amb els Xiquets de Reus, els Margeners de Guissona i els Bordegassos de Vilanova.
L'Arboç (Baix Penedès)
Diumenge 13 a les 12 h, al carrer Major, diada d'aniversari dels Minyons de l'Arboç. Els acompanyaran la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Terrassa i els Nens del Vendrell.
Esplugues (Baix Llobregat)
Diumenge 13 a les 12 h a la rambla Verge de la Mercè, actuació dels Castellers d'Esplugues, els Xiquets del Serrallo els Tirallongues de Manresa, amb motiu de les festes de Can Vidalet.
Sabadell (Vallès Occ.)
Diumenge 13 a les 12 h, davant del Mercat Central, actuació dels Castellers de Sabadell, els Castellers de la Vila de Gràcia i els Xics de Granollers.
L'Hospitalet (Baix Llobregat)
Diumenge 13 a les 12 h, al parc de la Carpa, actuació de la Colla Jove de l'Hospitalet, els Matossers de Molins de Rei i els Castellers de Rubí.
XIULETS

Contaminació acústica?

R.L.

Sembla increïble, però és cert. Els Xiquets del Serrallo han estat denunciats aquest hivern per contaminació acústica. pels seus veïns. I és que els del barri mariner de Tarragona fa molts anys que reclamen un local en condicions, ja que el que tenen no és prou alt i han d'assajar al carrer. Ara, a més, cornuts i a pagar el beure.

L'ANÈCDOTA

El set de set comença a fer-se lloc

R.L.

El que l'any passat era una anècdota, comença a ser present a les places. Els Xiquets de Tarragona s'han afegit aquesta setmana al carro del set de set, com van fer fa poc els Castellers de Vilafranca. Es tracta d'una rara estructura que els Margeners de Guissona es van inventar la temporada passada. Qui sap si deixarà de ser una rara avis, o si el veurem algun dia amb un pis més...

APLAUDIMENTS

Doblet de nou

R.L.

Els Castellers de Vilafranca van aconseguir diumenge passat el meritori repte que s'havien proposat: descarregar un castell de nou al migdia i un altre a la tarda, aproximadament a cent quilòmetres l'un de l'altre. Cornellà de Llobregat i la Selva van veure el tres de nou verd, que a més era el primer que es feia al poble del Baix Camp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona

Retransmissió radiofònica de la nova Orquestra Filharmonia

Girona
infraestructures

L’R3, R4, R7 i R12 afectades pel robatori de coure reuperen la normalitat

barcelona
MEDI AMBIENT

El govern aposta pel reagrupament de ramats per evitar atacs de l’os bru

Boldís
SERVEIS

Més freqüència de pas en el bus del Parc Nacional d’Aigüestortes

Pobla de Segur
societat

Mor Mari Valldeperas, històrica del voluntariat a Sabadell

societat

900 joves atesos en set mesos al servei d’acompanyament emocional del govern

barcelona
Girona

El PSC, indignat per la pèrdua de línies a La Baldufa

Girona
MEDI AMBIENT

El pàrquing regulat per accedir al pantà de Sau es reactivarà el dia 22

Sau
Medi Ambient

El pantà de Sau s’omple de curiosos per tornar a veure l’església envoltada d’aigua

barcelona