Societat

Colau regula en un decret que l’Ajuntament pugui rebre donacions per pal·liar els efectes de la Covid-1

Han de destinar-se finançar programes municipals d’assistència social, sanitària o promoció econòmica

L’Ajuntament de Barcelona podrà rebre donacions de diners per contribuir al finançament de programes destinats a pal·liar els efectes de la pandèmia generada per la Covid-19. Així ho recull un decret d’alcaldia amb data de 25 de maig que regula el procediment de donacions.

Segons el text publicat a la gaseta municipal, les donacions efectuades per persones físiques o jurídiques a favor del consistori han d’anar “exclusivament” destinades a finançar programes municipals “d’assistència social, sanitària i de promoció econòmica, així com altres que es considerin adients”. L’ajuntament haurà de donar compte de les donacions i la seva aplicació en una memòria, que haurà de contenir els imports i els programes als quals s’han destinat els diners. Segons el decret d’alcaldia, aquest procediment té vigència per un termini de dotze mesos a comptar des de finalització de la vigència de l’estat d’alarma decretat pel Reial decret 463/2020, incloses les seves pròrrogues.

A la finalització d’aquest termini, el decret per rebre donacions podrà prorrogar-se per un termini, com a màxim, igual al de la vigència inicial, “en funció de la situació de l’evolució de la pandèmia generada per la Covid-19 i de les necessitats existents de contribució al finançament dels diferents programes” que es duguin a terme per l’Ajuntament de Barcelona.

Preguntat per aquest decret, el primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni ha assegurat que això ja ho estan fent altres administracions. “Ens estem adaptant, de fet, al que estan fent la Generalitat i l’Estat per poder rebre donacions de particulars i empreses, que a més té un bon tractament fiscal”, ha dit.

Segons Collboni, la iniciativa respon “sobretot” a què moltes empreses han comunicat al consistori que volen “contribuir” a la reactivació de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona