Societat

El turisme vol 2.800 milions per reactivar-se

Les pimes i els autònoms del sector turístic volen ajudes directes

La patronal de la petita i mitjana empresa en el sector del turisme, Pimec Turisme, va demanar ahir ajudes directes a pimes i autònoms per un import de 2.800 milions d’euros en el període 2020/21 i va recordar que el turisme és el sector més afectat per la crisi de la Covid-19. “Aquesta xifra seria coherent amb les ajudes que es donen a d’altres països competència directa nostra, com França i Itàlia”, va dir la presidenta de Pimec Turisme, Isabel Galobardes. Aquesta ajuda directa és una de les mesures del manifest Pla de xoc per al turisme, que Pimec Turisme va presentar ahir i que recull propostes per revertir les conseqüències que afecten el sector. Altres mesures proposades són demanar a l’Institut Català de Finances (ICF) i a l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) que articulin una línia sectorial específica de 2.000 milions (“amb un marge raonable per tornar el crèdit”, va demanar Galobardes).

El gerent de l’àrea institucional de Pimec, Ángel Hermosilla, va recordar que del gener al maig Catalunya ha perdut 6,3 milions de turistes estrangers, el 63%, i que el 29% dels ERTO que s’han fet a casa nostra han estat en el turisme. També que a dia d’avui el 70% de les empreses no tenen activitat i 8 de cada 10 afirmen que la “tensió quant la tresoreria és elevada”. El president de Pimec, Josep González, va demanar la reactivació del sector: “Urgeix obrir restaurants i reactivar ports i aeroports perquè ens hi juguem el futur de moltes empreses.

Els viveristes clamen ajudes per al sector

e.f

La Federació de Viveristes de Catalunya i les principals associacions de productors de plantes de l’Estat s’han unit amb l’objectiu de reclamar al govern estatal ajudes urgents. “Si ningú ens ajuda, molts haurem de tancar, posant en perill 40.000 llocs de treball”, expliquen en un comunicat en què reclamen que, davant de possibles rebrots del virus, el sector pugui continuar obert complint les normes de seguretat, com van fer en altres països de la UE. Els productors van haver de tancar els tres mesos i van perdre la major part de la facturació anual. Les reivindicacions les han fet arribar per carta al ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona