Societat

Els vins dolços del Rosselló a Andalusia

Una delegació nord-catalana era present al saló Vinoble 2010 a Jerez de la Frontera. Aquest saló internacional dels vins generosos té lloc cada dos anys i enguany se celebrava del 29 de maig al 3 de juny amb uns seixanta expositors i una vintena de països representats. Jean-Claude Pedrol (celler de Baixàs), va presentar-hi les velles anyades Dom Brial i Château les Pins. Carlos Badia (celler Arnaud de Villeneuve i Castell Pesillà) va explicar les diferències entre els diferents vins dolços del Rosselló, i Yves Zier (CIVR), es va encarregar de presentar els vins dolços de Maurí i Banyuls.

Amb la delegació nord-catalana també hi va assistir el president d'àmbit estatal de la Confederació dels vins dolços, Jean Paul Ramio, i els presidents de sindicats de productors com Roger Torreilles, Antoine Cesco i Pierre Gisbert, així com el director de la Casa dels Vinyaters, Serge Gillet, que van animar diferents degustacions i conferències. En una sessió de tast excepcional, Yves Zier i et Jacques Paloc (INAO), van fer descobrir a una cinquantena de professionals del sector sis vins d'anyades entre 2003 i 1898: un Muscat de Ribesaltes 1993, un Banyuls de 2003, un Maurí 1975, dos Ribesaltes Ambrés de 1969 et 1959, i finalment un hors d'âge de 1898.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia