Societat

No es podrà pagar més amb moneda als busos de Girona

El pagament serà només amb targeta i mòbil des del juliol

En la fase 3 s’obriran centres cívics però no parcs infantils

L’Ajuntament de Girona ha decidit eliminar de manera definitiva a partir del juliol el pagament en metàl·lic als busos urbans, seguint l’exemple d’altres ciutats, segons va explicar ahir l’alcaldessa, Marta Madrenas. A causa de la pandèmia, des de fa setmanes s’ha de pujar al bus per darrere i només es pot viatjar-hi amb un abonament ja recarregat. A partir de dilluns que ve, si la regió entra en la fase 3, es tornarà a pujar per davant i es recuperarà la venda de bitllets a càrrec del conductor. Serà, però, només per uns dies. A partir de l’1 de juliol, a l’interior dels vehicles la venda de bitllets senzills i les recàrregues de Bus 18 i Bus 25 es faran exclusivament amb targeta bancària sense contacte o per mòbil a través d’uns aparells que s’hi instal·laran. La recàrrega de les targetes de l’ATM es continuarà fent fora del bus, a la xarxa de venda i recàrrega de l’ATM.

Madrenas va destacar que la mesura, a més d’ajudar a la prevenció del contagi de la Covid-19, també permetrà “guanyar temps en els trajectes”, perquè el conductor no haurà de destinar temps a les vendes. També va explicar que de mica en mica el bus està recuperant usuaris i que actualment s’està cap al 20% de l’ús d’abans de la pandèmia. Dilluns, si s’entra en la fase 3, les línies 7 i 11 passaran tenir una freqüència de 30 minuts.

Canvis en la fase 3

Madrenas va avançar que si dilluns s’entra en la fase 3 es reobriran els centres cívics, cosa que va dir que “és important per a la recuperació del dinamisme als barris”, i va apel·lar a les entitats a tornar a demanar l’ús de sales. En concret, es permetran actes en espais tancats amb un terç de la capacitat i un màxim de 50 persones. De moment, tots els centres obriran al matí, excepte Pedret, que es manté per ara tancat perquè era “usat per gent gran, que són un col·lectiu de més risc”.

També es reobriran en la fase 3 les piscines municipals exteriors amb cita prèvia i sense fer ús dels vestidors. En el cas de la piscina de la Devesa es preveu obrir el 26 de juny.

En canvi, Madrenas va destacar que es mantindrà tancada la muralla –per falta d’espai de pas amb seguretat– i també restaran tancats tots els parcs infantils, ja que va dir que així ho recomanen encara les autoritats sanitàries.

Peticions i denúncies de terrasses

Tant el regidor d’Urbanisme, Lluís Martí, dilluns en el ple, com l’alcaldessa, Marta Madrenas, ahir en roda de premsa, van destacar l’alt grau d’acceptació que hi ha hagut de peticions d’ampliació o de noves terrasses: de 171 peticions se n’han acceptat 162. D’altra banda, Madrenas, va concretar ahir que s’han fet 10 denúncies: “Un parell van ser per fer activitats encara no permeses i la resta sobretot per l’allargament d’horaris.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia