Societat

Girona treballa en diversos escenaris de cara a les Fires

A quatre mesos vista, es preparen totes les opcions sense descartar-ne cap, ja que tot dependrà de l’evolució del virus

Seria el segon any anòmal seguit, després d’haver suspès barraques l’any passat

Quan falten just quatre mesos i un dia per a la data marcada al calendari com l’inici de les Fires i Festes de Sant Narcís 2020, el 23 d’octubre, amb el pregó al balcó del consistori, l’Ajuntament de Girona treballa en diversos escenaris de cara a la celebració de l’esdeveniment. Fonts del consistori expliquen que és massa d’hora per descartar cap opció, ja que dependrà de l’evolució del virus i de com estigui la situació de la pandèmia el mes d’octubre. De moment, s’estan preparant totes les possibilitats, des de la celebració normal (o gairebé) fins a la suspensió total (com ja va passar amb Temps de Flors), passant, és clar, per diversos escenaris intermedis, en què calgui fer alguns actes amb restriccions i cancel·lar-ne i canviar de format d’altres. També s’està pendent de les mesures de seguretat i distàncies que marquin des de la Generalitat.

Precedents recents

Tot fa preveure, doncs, el segon any anòmal seguit de Fires i el tercer en quatre anys. Les anteriors ocasions, però, van ser per un motiu ben diferent: la situació política al país.

L’edició de l’any passat va estar marcada per la suspensió de les barraques, arran de les protestes postsentència del procés que hi havia hagut pocs dies abans. La decisió de la cancel·lació va ser polèmica i va causar alguns actes de protesta i una sonora xiulada a l’alcaldessa durant el pregó. El govern es va comprometre a fer unes barraques d’hivern uns mesos més tard –es van acabar fent l’últim cap de setmana de febrer, dues setmanes abans de l’esclat de la pandèmia-– i va garantir que el sistema de barraques no estava en entredit i que era una suspensió puntual.

També les Fires 2017 van ser anòmales a causa del procés: van arrancar el 27 d’octubre, dia de la teòrica proclamació de la República al Parlament i l’aprovació del 155 en el Senat, i van quedar colpides a la meitat per la detenció i l’empresonament de vuit membres del govern català, el 2 de novembre, el que va causar el tancament de barraques una nit i la suspensió del castell de focs, que es va fer gairebé mig any després, coincidint amb les festes de primavera.

Barraques sense concurs

Un preparatiu per a Fires que no cal fer aquest any i que era dels que ja es feien en aquestes dates de principi d’estiu és la convocatòria del concurs per assignar les barraques a les entitats interessades. Quan es van suspendre els concerts a la Copa, en l’edició de l’any passat, a quatre dies de l’inici, el consistori va garantir a les entitats que hi havien de tenir parada que se’ls guardaria el lloc per a l’any següent. Aquestes entitats –que van gestionar conjuntament les barres comunes de les barraques de febrer– podrien quedar-se, per culpa de la Covid-19, sense barraques per Sant Narcís per segon any.

Els firaires, pendents

També estan molt pendents el gremi dels firaires de Girona. El seu president, Joan Bagó, explicava, fa uns dies a aquest diari, que estava negociant amb l’Ajuntament la manera de salvar la cita, però admetia que, de moment, només podia tenir l’“esperança” que la situació sanitària hagi millorat prou a l’octubre. Explicava que el gremi, fins ara aturat, té preparats protocols per reforçar la desinfecció i controlar les distàncies.

LA DATA

23.10.20
Dia en què
han de començar les Fires i Festes de Sant Narcís d’aquest any, que han de durar fins a l’1 de novembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró