Societat

Càmeres a les platges de Lloret

L’Ajuntament sabrà cada cinc minuts l’ocupació dels dos principals espais de bany amb un dispositiu de Telefónica

Limita la platja Gran a 15.028 usuaris i la de Fenals, a 10.099

L’Ajuntament de Lloret instal·larà càmeres a les platges Gran i de Fenals per tenir constància del nombre de banyistes als dos espais. Un dispositiu de la companyia Telefónica permetrà tenir dades d’aforament de les dues platges cada cinc minuts, segons van detallar ahir els representants del consistori, encapçalats per l’alcalde, Jaume Dulsat, i de la Mesa Empresarial de Turisme. Telefónica instal·larà tretze càmeres (vuit a la platja Gran i cinc a Fenals).

Les càmeres IP desenvolupades per Telefónica Mediterráneo permeten detectar “fins a 400 metres de línia de costa”. El sistema detecta espais lliures i espais ocupats i el percentatge d’ocupació. Seguint una ordre ministerial i de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que demana un mínim de 4 m², aquest estiu a la platja Gran hi haurà un límit de 15.028 persones i a Fenals serà de 10.099.

Intel·ligència artificial

Bruno Vilarasau (Telefónica) explica que el dispositiu enregistra, amb routers 4G, les xifres que capten les càmeres, i les transmet a una xarxa virtual privada i a un ordinador central. Mitjançant la intel·ligència artificial, el sistema obté “dades d’ocupació en cadascun dels subsectors i les facilita a l’Ajuntament”. Des de l’abril del 2018, l’Ajuntament ja disposa de les referències de Lloret a Twitter i Instagram gràcies a la plataforma d’intel·ligència de l’empresa Mabrian Technologies.

Darrere Barcelona, Lloret és la segona ciutat catalana amb què treballa Movistar en aforament de platges. “Les dades són la base de la gestió”, afirma Vilarasau. L’ocupació de les platges estarà disponible en els panells digitals del municipi i a través de l’aplicació per a dispositius mòbils Lloret Smart, entre altres canals.

Lloret ha adquirit el dispositiu de les càmeres per 41.000 euros i les posarà en funcionament dilluns. Les imatges no s’emmagatzemen: les dades es processen i s’eliminen, diu Dulsat. Tant el batlle com Vilarasau van participar en una roda de premsa telemàtica en què hi havia, entre d’altres, la regidora de Comerç, Lara Torres, i el de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg.

LES FRASES

En col·laboració amb el sector privat, hem fet els deures. El turista ha de rebre i percebre seguretat
Jaume Dulsat
ALCALDE DE LLORET DE MAR

LA XIFRA

L’Ajuntament i el públic podran prendre decisions responsables
Bruno Vilarasau
director de serveis digitals i administracions públiques de Telefónica Mediterráneo
245
cales
i platges, repartides en 22 municipis, hi ha aptes per al bany a la demarcació, segons dades del Patronat.
Tossa de Mar

Agents cívics a les platges per informar de les mesures

e.c

En el cas del municipi de Castelló d’Empúries, des d’ahir i fins al 30 d’agost, a les platges d’Empuriabrava s’ha incorporat un nou servei d’agents cívics que informaran de les mesures en vigor per prevenir el contagi de la Covid-19: bàsicament, mantenir la seguretat i higiene, i l’ús de mascareta en determinats llocs. Els informadors treballaran d’11 h a 18 h, i també s’ha cregut oportú que s’aprofiti per informar sobre temes mediambientals, com els certificats de qualitat que hi ha a les platges del municipi. A més, des d’aquest cap de setmana s’ha iniciat el servei de socorrisme a les platges: quinze socorristes en total, entre la platja d’Empuriabrava i la platja de la Rubina.

Tres punts de control voluntari de temperatura

j.f

Personal de tres aparcaments de Tossa de Mar començaran a prendre d’aquí a uns dies la temperatura dels visitants al municipi en una iniciativa per prevenir hipotètics contagis de coronavirus. Els aparcaments són a les tres entrades per carrereta al poble: venint de Lloret, de Llagostera i de Sant Feliu de Guíxols. L’equip de govern de Tossa, de Junts, Endavant i ERC, entén que la iniciativa és per conscienciar els turistes. “No es tracta d’obligar ningú a prendre’s la temperatura, però creiem en la voluntat de col·laboració i volem fer veure a les persones que l’amenaça continua al carrer i que no hem d’abaixar la guàrdia”, assenyala l’alcaldessa, Imma Colom.

Castelló d’Empúries

Nous protocols per banyar-se a la Costa Brava

J.F

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona va informar ahir que els municipis del litoral gironí s’han adaptat a la nova situació amb protocols d’accés i mesures de prevenció i seguretat des que ha començat la temporada de bany, l’1 de juny.

Hi ha 220 quilòmetres de costa mediterrània, amb 245 cales i platges, repartides entre 22 poblacions de la demarcació. Agents cívics, informadors i/o controladors informaran els usuaris de la distància mínima necessària per prevenir hipotètics contagis de Covid-19.

El Patronat assegura que les activitats lúdiques com ara el surf i el lloguer d’embarcacions es mantenen, “respectant els aforaments, les distàncies i les mesures higièniques marcades”. Els protocols adaptats a la demarcació han estat fixats per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) i el Departament d’Interior de la Generalitat.

A banda de Lloret de Mar, que ha instal·lat càmeres a la platja Gran i a Fenals, també es limitarà l’aforament a Cadaqués, mitjançant agents cívics i treballadors de Protecció Civil. A Calella de Palafrugell-Llafranc-Tamariu s’ha fixat un màxim d’usuaris a causa de les reduïdes dimensions de les platges.

Cartelleria per a tot tipus de famílies

A banda del control del nombre d’usuaris, l’Ajuntament de Lloret de Mar ha distribuït les dues platges (la Gran i la de Fenals) en tres zones: gent gran (persones soles i parelles de més de 70 anys), nuclis familiars (amb nens) i adults joves (persones soles, parelles i grups d’amics).

El consistori informa que el sector per a la gent gran disposa d’una doble passarel·la per facilitar-hi l’accés i d’una línia de vida per ajudar en el bany, i que el servei de bany assistit només es podrà fer amb reserva. En el sector de famílies amb infants també és necessari el distanciament físic. Hi haurà equips de vigilància a les dues zones que vetllaran perquè es respectin les distàncies. L’àrea de joc infantil tindrà un protocol reforçat de neteja i mesures especials. Una de les particularitats de la senyalització és la inclusió de diverses tipologies de família en la cartelleria: les famílies de pare i mare, les de dues mares, les de dos pares i també les monoparentals masculines i femenines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA