Societat

Tret de sortida

L’hotel insígnia del grup Derby Hotels ha estat el primer establiment de luxe que ha obert a Barcelona

La ciutat comença a recuperar la fesomia en espera dels estrangers

Dos madrilenys, una executiva i un home que ha vingut a Barcelona per a un tractament mèdic, van ser, ahir, els primers clients que van entrar al Claris Hotel & Spa, el primer hotel de cinc estrelles de Barcelona que ha obert les portes després de l’estat d’alarma. Aquest hotel, de 115 habitacions, té un 30% de reserves fetes, principalment de clients de l’Estat i d’altres llocs d’Europa, però com la majoria d’hotels de luxe i superluxe de la ciutat aquest any trobaran molt a faltar alguns dels seus clients més fidels, com ara els nord-americans, dels que tenen més poder adquisitiu.

Des d’ahir, la UE permet i recomana obrir fronteres amb 14 països (Austràlia, Algèria, el Canadà, Corea del Sud, Geòrgia, el Japó, el Marroc, Montenegro, Nova Zelanda, Sèrbia, Tailàndia, Tunísia, l’Uruguai i Ruanda). L’entrada de xinesos queda vinculada al fet que els europeus puguin entrar a la Xina. “Amb la gent d’aquests 14 països no en tenim prou”, va admetre Joaquim Clos, propietari del Claris i director general de Derby Hotels (20 hotels a Barcelona, dos a Madrid, un a Londres, un a París), que va reconèixer que han obert, tot i perdre diners, per “responsabilitat i compromís amb la ciutat”. La temporada es dona per perduda (els mesos d’abril, maig i juny són temporada alta per al Claris, amb una ocupació del 80 i 90%, unes 3.000 pernoctacions), però donar una imatge de normalitat i generar confiança a l’estranger (sobretot sanitària) és fonamental per al futur.

Fins dilluns, i segons confirma Turisme Barcelona, només hi havia un 10% dels hotels de Barcelona oberts (45 de 450) i l’ocupació era del 10%, una misèria. Amb l’obertura ahir del Claris, però, s’ha donat el tret de sortida a la nova etapa en el turisme de la ciutat. Avui obrirà The Serras, un hotel de gran luxe a tocar del port, i divendres l’Ohla de Via Laietana, també de cinc estrelles. I de mica en mica es va estenent la taca d’oli i als grans hotels se n’hi afegeixen d’altres, de totes les categories. Mentrestant al centre de la ciutat les botigues llueixen buides o mig buides, els quioscos estan tancats i als bars i restaurants tots tenen lloc. En espera dels turistes internacionals (i les seves carteres plenes) tots els esforços de l’administració són, mentrestant, per omplir les activitats, els museus, les rutes i els restaurants amb la gent de casa. No en va a Barcelona 90.000 persones viuen d’això.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Barcelona passa de fase de sequera a fase d’excepcionalitat

barcelona
transports

L’aeroport del Prat suma 4,6 milions de passatgers a l’abril, un 9,5% més

barcelona

Vall d’Hebron estrena un espai de rehabilitació per a joves

Barcelona
urbanisme

40è aniversari reivindicant l’enginyer i urbanista Ildefons Cerdà

BARCELONA
GIRONA

La UdG participa en un programa per a entrenadors centrat en dones joves esportistes

GIRONA
canvi climàtic

Augmenten les morts per calor al sud d’Europa

barcelona
infraestructura

Renfe s’espolsa en els Mossos la responsabilitat pels robatoris de coure

barcelona

Alumnes de Cabrera de Mar recullen 300 quilos de brossa dels boscos de Burriac

cabrera de Mar
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona supera els 170.000 passatgers el mes d’abril

VILOBÍ D’ONYAR