Societat

Els llogaters acusen el govern de fomentar l’especulació

Critiquen el nou decret de turisme que permet l’habitatge compartit d’ús turístic

Asseguren que s’obre la porta que qualsevol habitatge esdevingui de lloguer turístic els 365 dies l’any

El Sindicat de Llogateres de Barcelona va criticar ahir durament el nou decret de turisme aprovat pel govern dimarts que legalitza, entre altres coses, l’habitatge compartit d’ús turístic, és a dir, que permet que un habitatge particular pugui llogar habitacions als turistes sempre que no siguin més de quatre, per un període inferior a 31 dies i qui llogui visqui també a l’immoble.

Segons aquest sindicat, que defensa els lloguers justos, aquest decret elaborat pel Departament d’Empresa i Coneixement que dirigeix Àngels Chacón “obre la porta que qualsevol habitatge esdevingui de lloguer turístic 365 dies l’any”. El sindicat entén que aquest decret pot convertir una propietat d’ús residencial estable en un apartament turístic per tal d’augmentar els guanys derivats de l’especulació amb aquest habitatge i entén que el govern posa “una catifa vermella als especuladors que es dediquen a desviar habitatges de lloguer residencial a lloguer turístic”. La Generalitat, per contra, entén que aquest tipus d’habitatges turístics ja existien i que aquest nou decret, el que fa és regularitzar-los i posar condicions, com ara que l’amo de l’habitatge o inquilí ha de viure-hi si en vol llogar algunes de les habitacions a turistes.

El sindicat de llogaters lamenta que el govern “promogui l’especulació” i que al mateix temps la principal formació, JxCat, “estigui bloquejant la llei de regulació dels lloguers”.

LA FRASE

JxCat promou que els especuladors facin negoci i converteixin la ciutat en un parc temàtic d’apartaments turístics
Sindicat de Llogateres

Colau demana una rectificació a la Generalitat

L’Ajuntament de Barcelona va fer servir ahir Twitter per reaccionar a l’aprovació de la nova normativa d’allotjaments turístics, i entre les opinions va destacar la de l’alcaldessa, Ada Colau, que va demanar una rectificació de la Generalitat després de considerar “gravíssim” que el decret “permeti especular amb les habitacions”, tal com havia assegurat la regidora d’Habitatge, Lucía Martín. La tinenta d’alcalde Janet Sanz també va utilitzar les xarxes per lamentar que s’hagi aprovat la normativa en ple agost. “No és el decret que Barcelona necessita”, va dir, i va anunciar batalla: “No ens quedarem de braços plegats”, va dir Sanz. Per la seva part, Lucía Martín considera que amb el nou decret s’afavoreix la plataforma Airbnb. De moment, l’Ajuntament ja ha encarregat un estudi jurídic als seus serveis d’assessorament legal,



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona