Societat

Càritas preveu un curs encara més complicat per als escolars vulnerables

L’entitat diocesana reforçarà els seus serveis socioeducatius

Han constatat que el confinament va fer augmentar la desigualtat entre els alumnes

Càritas Diocesana de Girona s’ha proposat reforçar els seus serveis socioeducatius en el curs que està a punt de començar, en preveure que, per als alumnes de famílies en risc d’exclusió social, aquest 2020/21 serà “especialment complicat”. A aquesta conclusió hi han arribat després de constatar que les setmanes de confinament van fer augmentar “de manera alarmant” la desigualtat entre l’alumnat i van fer sortir a la llum “les situacions de vulnerabilitat de moltes famílies”. Segons els seus càlculs, hauran d’atendre al voltant d’un miler de nens, distribuïts en els serveis socioeducatius que s’ofereixen després de l’horari lectiu a diversos municipis, i que tenen com a objectiu fer-los un seguiment en el seu aprenentatge perquè no perdin el ritme del curs. Per finançar-ho –hi afegeixen– caldrà un pressupost d’uns 170.000 euros. A través del lloc web www.caritasgirona.cat es poden fer els donatius per ajudar a cobrir aquesta despesa.

Uns 400 participants en les activitats d’estiu

Aquest estiu, uns 400 nens i nenes de famílies en risc d’exclusió han participat en les activitats de lleure organitzades per Càritas a la demarcació. Generalment, les temàtiques s’han consensuat amb les entitats locals per tal de desplegar una oferta ben àmplia. L’objectiu de les activitats d’aquest any –expliquen des de l’entitat diocesana– ha estat “ajudar a assumir i processar emocionalment les conseqüències i implicacions de la crisi sanitària, recuperar la convivència presencial amb la resta d’infants i joves –perduda durant el confinament– i proporcionar aprenentatges específics d’autoprotecció i nous hàbits”.

Entre les propostes d’aquest estiu destaca el casal del sector est de Girona, que s’ha dedicat a la senyalització d’itineraris naturals (Camins NaturEst) que connecten Vila-roja amb entorns propers a la ciutat. De moment ja s’han senyalitzat les rutes de la font dels Lleons i la del riu Onyar, i es preveu marcar-ne més en una segona fase d’aquest casal.

Una altra iniciativa destacada ha estat l’oferta que han bastit conjuntament Càritas i entitats del Baix Empordà. S’han fet visites a la Fundació Mona, excursions, parcs d’aventura i activitats de caire cultural, entre altres propostes de lleure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES