Societat

Valls suma Colau i Collboni contra un símbol d’ERC

El ple de l’Ajuntament acorda retirar la medalla d’or a Heribert Barrera per unes declaracions de caire racista

Quim Torra declara sentir “una vergonya immensa”

Manuel Valls torna a tenir protagonisme a l’Ajuntament de Barcelona a través dels comuns i el PSC. L’ex-primer ministre de França va declarar ahir que se sentia “molt orgullós” que, “després d’haver impedit” que la ciutat tingués “un alcalde independentista”, la seva acció hagi fet possible un nou gest d’una càrrega política important contra Esquerra Republicana i el sobiranisme en general. El ple de l’Ajuntament de Barcelona, a instàncies del grup de Valls, va aprovar iniciar els tràmits per retirar la medalla d’or concedida el 2012 a Heribert Barrera en caràcter pòstum. El motiu de la retirada són unes declaracions de to racista que va fer l’exlíder d’ERC. “Volem posar fi a la idea que l’independentisme té superioritat moral. La deriva de l’independentisme és el racisme i l’exclusió”, va sentenciar Valls després de celebrar el triomf de la seva proposta, que va rebre els vots de suport dels comuns, el PSC, el PP i Ciutadans.

El debat d’ahir va tenir lloc poques setmanes després que el mateix ple decidís retirar la medalla al rei emèrit Joan Carles I, en una votació que va tenir el vot en contra del PSC i l’absència volguda dels dos regidors del grup de Valls, que, evidentment, ahir sí que van ser al ple per defensar l’acció contra Heribert Barrera.

En la defensa de la seva posició, Esquerra Republicana va acusar Valls d’actuar amb ressentiment i en venjança després que el ple aprovés condemnar l’acció del govern francès en l’expulsió d’un campament de gitanos durant el mandat de l’ara regidor. Aquella reprovació va ser a instàncies d’ERC. Tant ERC com Junts per Catalunya van defensar la figura de Barrera com la d’un lluitador contra el règim feixista de Franco i un defensor dels drets humans.

L’aprovació de la retirada de la medalla va tenir la reacció irada del president de la Generalitat, Quim Torra, que a través del Twitter va declarar sentir-se avergonyit pel vot de la majoria del ple. “El president Barrera va ser un lluitador incansable per la llibertat. Vergonya immensa per tots aquells que heu votat a favor de retirar-li la medalla d’or. La capital de Catalunya s’empetiteix avui, convertida en una capital provinciana i mesquina”, va sentenciar el president Torra.

D’altra banda, el ple municipal va aprovar, a iniciativa del grup de Junts per Catalunya, crear un grup de treball que estudiarà el fenomen de les ocupacions delictives a Barcelona, que han tingut un increment espectacular aquest estiu. En el període de sis mesos el grup ha de presentar un informe amb le seves conclusions.

LES FRASES

Molt orgullós que després d’impedir un alcalde independentista avui retirem la medalla
Manuel Valls
regidor de Barcelona
La capital de Catalunya s’empetiteix avui convertida en una ciutat mesquina i provinciana
Quim Torra
President de la generalitat
Votarem en consciència i de manera nominal, però ja n’hi ha prou de la guerra de medalles
Jaume Collboni
primer tinent d’alcalde barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona