Societat

Els firaires assagen les mesures de seguretat Covid

Molins de Rei fa la primera fira d’atraccions de festa major després de l’aturada provocada per la crisi sanitària

Tres mesos després de presentar el pla de mesures de protecció, un reduït nombre de firaires van aconseguir obrir ahir a Molins de Rei la primera fira de festa major després del confinament obligat per la crisi sanitària, que els ha portat a ser un dels sectors amb una aturada d’activitat més llarga. Amb unes dimensions menors que les d’altres anys i tota mena de mesures sanitàries i de restricció de la capacitat, una quinzena de firaires van tornar a treballar. Marcos Orús, president del Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i Província, explicava que, tot i que encara no tenen el vistiplau definitiu al pla de seguretat, aquesta fira servirà per assajar les mesures que hauran de prendre a partir d’ara. “Hem hagut de posar una tanca de 2 metres d’alçada al voltant de tot el recinte i habilitar una entrada i una sortida independents per controlar la capacitat”, detallava. A més d’això, cadascuna de les atraccions té la capacitat restringida a la meitat, disposa de dispensadors de gel hidroalcohòlic i es fa una neteja de seients i baranes cada cop que baixen els usuaris, que han d’accedir-hi amb la mascareta posada si són majors de 6 anys. Les fitxes per pujar a les atraccions són de paper d’un sol ús i, en cas que no ho siguin, es desinfecten després de cada ús. Amb totes aquestes mesures, els firaires esperen poder anar recuperant l’activitat gradualment, tot i que reconeixen que el gruix de la temporada ja està perdut.

“L’Ajuntament de Barcelona no ens ha deixat muntar la fira per la Mercè i estem mirant a veure si la podríem fer pel cap de setmana del Pilar, quan ja tindrem el pla de seguretat aprovat”, deia el president del gremi, que denunciava que parcs d’atraccions com el Tibidabo i Port Aventura ja fa mesos que han pogut reprendre l’activitat. Ahir a primera hora de la tarda encara eren poques les persones que es s’havien acostat a la fira de Molins de Rei.

LA FRASE

Hem hagut de posar una tanca al voltant del recinte per poder controlar l’assistència
Marcos Orús
president del Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i Província


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Reobren el rocòdrom municipal després d’estar un any tancat

FIGUERES
Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS