Societat

El caganer tampoc es deslliura de la mascareta enguany

L’empresa Caganer.com presenta novetats en una campanya marcada per la Covid-19 i les dificultats per produir i vendre

Els artesans de Caganer.com retraten cada any l’actualitat aplicada a la figura més nostrada del pessebre, des de fa un quart de segle. I aquest desencisador 2020 no hi faltaran les mascaretes. A banda del pagès tradicional, n’han posat als líders mundials –des dels contrincants en les eleccions als EUA, Joe Biden i un Donald Trump que aviat se la va treure–, fins a Angela Merkel, Vladímir Putin, Pedro Sánchez o Boris Johnson. No hi falta l’epidemiòleg Fernando Simón, un personatge que la família Alòs espera que sigui efímer en popularitat, perquè implicarà que s’ha superat la crisi de la Covid-19.

L’empresa també va presentar ahir altres novetats, entre les prop de 550 referències que han emmotllat fins ara. No hi falten fitxatges del Barça: el tècnic Ronald Koeman, la sensació Ansu Fati i la novetat de la jugadora del femení Alèxia Putellas. I referents propers que han volgut immortalitzar, des del recentment desaparegut Pau Donés fins al pallasso Charlie Rivel. Completen la nòmina de novetats Pippi Langstrum, Lobezno, Malèfica o el Follet Tortuga de Bola de Drac.

Un any difícil

El somriure que fan arrencar les figures, i que els germans Marc i Sergi Alòs es resisteixen a perdre, no amaga que està sent un any especialment difícil també per a l’empresa. Han hagut de retallar producció, amb menys mà d’obra –ERTO del març a l’agost, i sense el suport habitual i remunerat dels interns de la presó del Puig de les Basses per evitar el risc de contagis–, i amb bona part de la xarxa tradicional de venda –botigues de records de Barcelona tancada provisionalment o indefinida–. Malgrat tot, Marc Alòs recorda que els mesos de confinament van ser productius per dissenyar novetats, tancat a casa.

Sergi Alòs explica que l’esperança continua sent el canal d’internet, en què van ser un negoci pioner per arribar a l’estranger, i les fires de Santa Llúcia a la catedral de Barcelona, la Sagrada Família o Sabadell. Altres cites, com ara la de Sant Andreu, a Torroella, o Andorra han caigut del calendari per la pandèmia.

LA XIFRA

30
novetats
presenta Caganer.com per a un Nadal marcat per la Covid-19, i amb la producció tocada.

Cap pessebre a plaça Sant Jaume

L’Ajuntament de Barcelona no instal·larà enguany el pessebre de la plaça de Sant Jaume per “les dificultats” que comporta en relació amb la crisi sanitària. El consistori sosté que els inconvenients de mantenir la instal·lació en plena pandèmia són grans i ha informat que s’han decantat per organitzar una exposició a l’entrada de l’edifici vell de l’ajuntament que repassarà els deu anys de pessebres a la plaça. L’Ajuntament, però, no renuncia a una cavalcada de Reis, tot i que serà amb un format molt diferent de l’habitual, ja que “no tindria sentit” amb la situació actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Arrenca una nova edició de Temps de Flors, amb cues de gent des de primera hora del matí

girona

Tracten 32 palmeres per evitar la presència de l’escarabat morrut

SABADELL

Mor una dona de 80 anys atropellada al passeig de Fabra i Puig

BARCELONA
societat

El Cercle Empresarial recull 10.000 euros per al Banc dels Aliments

girona
societat

L’Ajuntament tanca la carpeta del projecte fallit del ‘Bloom’

girona

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona