Societat

Els autònoms es podran inscriure al registre del Govern a partir de dilluns i fins al 7 de desembre

Els 10.000 treballadors per compte propi que van accedir al primer ajut no hi podran optar

El DOGC ha publicat aquest divendres l’ordre per activar el registre previ per accedir als ajuts extraordinaris per als autònoms, que s’obrirà a partir de dilluns 30 de novembre a les 9 hores i es tancarà el 7 de desembre a les 15 hores. L’ordre d’inscripció al registre no determinarà la preferència en l’atorgament de l’ajut, que el Govern encara no ha precisat i que es negociarà conjuntament al Consell Català del Treball Autònom d’acord amb les disponibilitats pressupostàries del 2020 i 2021. La presentació del formulari d’inscripció prèvia serà equivalent a demanar l’ajut, i no caldrà fer cap altre tràmit. Els 10.000 beneficiaris de la subvenció del 9 de novembre no podran optar a les noves ajudes.

De fet, la prestació tampoc serà compatible amb la convocatòria que va fer el departament de Treball per donar subvencions per afavorir l’autoocupació de joves inscrits al programa de Garantia Juvenil per a l’any 2020.

Per ara, el Govern –que ha creat un grup especial amb Vicepresidència, la conselleria de Presidència, Treball i Polítiques Digitals per tractar els ajuts- segueix analitzant com es resoldrà la convocatòria i concretar els ajuts, i de quina quantitat seran.

La inscripció la podran fer els autònoms donats d’alta al règim RETA o una mutualitat que fan l’activitat com a persona física a títol individual amb o sense treballadors a càrrec. En tot cas, el màxim de persones contractades per compte aliè d’aquest autònom no pot superar les sis, prenent com a referència la mitjana de l’any passat.

També poden optar-hi els autònoms que han constituït una empresa amb personalitat jurídica pròpia, sigui unipersonal o amb altres socis, però en aquest cas, no pot haver-hi més de tres socis.

La suma entre socis i treballadors per compte aliè no pot superar les sis persones.

En el cas de socis de cooperatives que cotitzen al RETA o a una mutualitat, també s’hi poden sumar si no hi ha més de tres socis i la xifra total de socis i treballadors no socis és d’un màxim de sis persones.

A més, cal que les persones tinguin el domicili fiscal a Catalunya, estiguin d’alta al RETA o a una mútua des d’abans de l’1 d’octubre, tinguin una base imposable sobre la renda de els persones físiques que en el darrere exercici disponible sigui igual o inferior a 35.000 euros, i un rendiment net de l’activitat en els tres primers trimestres del 2020 que no superi els 13.125 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona