Societat

La Intersindical-CSC crida a una mobilització més “contundent” de la comunitat educativa davant de mesures “negligents”

El sindicat no descarta la vaga abans de finals de curs

La Intersindical-CSC ha fet una crida a la mobilització de la comunitat educativa i ha apostat per fer-ho amb formes “més contundents”. La portaveu d’educació del sindicat, Judith Ribera, ha dit a les portes del Departament d’Educació que la pandèmia ha suposat “un impacte molt fort” sobre treballadors, alumnes i famílies i que no es donen les condicions necessàries per atendre l’alumnat adequadament. Entre d’altres, ha criticat que els ordinadors comencen a arribar “ara i amb comptagotes” i que falta persones i material de protecció Segons la Intersindical, les mesures plantejades per les administracions són “insuficients” i “negligents”. El sindicat no ha descartat una vaga abans de finals de curs.

Ribera ha recordat que s’arrosseguen retallades des fa una dècada i que aquestes han portat les direccions dels centres a fer “malabars” per organitzar els centres. A més, ha apuntat que els professionals estan fent “sobreesforços” i assumint “un notable cost personal”. I és que, segons el sindicat, el mèrit i reconeixement en l’obertura dels centres recau en aquests professionals que “mantenen” dempeus el sistema educatiu.

Entre d’altres, han denunciat mancances de material de seguretat com mascaretes i gel hidroalcohòlic, falta de substitucions, excessiva temporalitat laboral, retards en el pagament de sous i complements, falta de personal de serveis educatius i infraestructures insuficients.

Ribera ha reclamat també al Departament “decisions polítiques valentes a favor de l’educació publica”, com la baixada de ràtios o més personal per a la inclusió i atenció de l’alumnat amb necessitats especials. Ha reclamat també estabilitat laboral i jornades i remuneracions “dignes” per al personal de menjador, de lleure, de neteja, d’administració i de serveis educatius.

També ha criticat una mala gestió dels treballadors de risc i ha fet una crida a la necessitat de dotar els centres de sistemes de ventilació i renovació d’aire per no haver de tenir les finestres obertes.

“Imprescindibles”

Davant d’aquesta situació, la Intersindical-CSC ha posat en marxa la campanya ‘Imprescindibles’, a través de la qual animen els treballadors de l’àmbit educatiu de tot el país a organitzar-se de manera col·lectiva.

El sindicat ha expressat el seu suport a la mobilització impulsada per l’Assemblea Groga per aquest dissabte a Barcelona. A més, ha anunciat que enviaran una carta als partits per instar-los a incloure les seves reivindicacions i les del col·lectiu als seus programes electorals per “un sistema educatiu català fort, segur, digne i de qualitat”.

Per últim, en una proposta encara per concretar, han expressat la seva voluntat “d’adoptar formes de lluita més contundents a curt i mitjà termini” davant d’una situació “insostenible”, sense descartar la vaga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA