Societat

Formació i investigació al Terracotta Museu

L’equipament de la Bisbal ha estrenat una aula pedagògica, un taller ceràmic artesà i una impressora 3D gràcies al Coop’Art

La Bisbal d’Empordà ha millorat les instal·lacions del Terracotta Museu gràcies al projecte transfronterer Coop’Art. Amb els diners obtinguts, l’equipament ha estrenat el punt d’inici d’una ruta de la ceràmica, una aula pedagògica amb nou mobiliari i un taller ceràmic artesà, entre altres espais.

El director del museu, Xavier Rocas, explica que les instal·lacions beneficien la formació –ja hi ha un cicle de grau mitjà de terrisseria– i fomenten la investigació. De fet, a l’octubre, en la Terracotta Bienal, ja es van poder veure creacions de la nova impressora 3D. L’eina, comprada en el marc del Coop’Art, ha provocat, de retruc, que els ceramistes hagin creat una terra específica per imprimir productes en argila.

Aquests projectes executats i d’altres de previstos –s’ha ajornat, de moment, el d’un forn d’alta temperatura que pugui coure a més de 1.200 graus– formen part del Coop’Art mitjançant el Programa Operatiu de Cooperació Transfronterera Espanya-França-Andorra (Poctefa), en què han participat el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Sant Hilari, entre d’altres.

Projecte d’enginyeria

El consistori bisbalenc i el Terracotta Museu són alguns dels socis del Coop’Art. A la Bisbal, hi ha projectes realitzables fins a 102.500 euros, i el 65% són finançats pel Poctefa. “El forn d’alta temperatura és un projecte d’enginyeria que repensa un forn tradicional i que està vinculat al taller artesà”, diu Rocas.

LES XIFRES

38.000
euros
costa el forn d’alta temperatura que projecten al Terracotta de la Bisbal. Hi ha un ajut de 12.000 euros.
102.500
euros
és el cost total de la inversió realitzable en el programa Coop’Art. El 65% està finançat pels fons Poctefa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia