Societat

Consum

Les joguines de Nadal i Reis 2020-2021

La Nancy du mascareta

La figura de Baby Yoda, d’una sèrie ambientada en ‘La guerra de les galàxies’, és la joguina estel·lar d’aquesta campanya de Nadal i Reis

Continua la dèria dels més petits per col·leccionar ninots de mida molt petita que representen animals o éssers fantàstics

El confinament fa créixer l’interès pels jocs de ciència i tecnologia

Ha baixat la bogeria per ‘Frozen’ però es manté per la ‘Patrulla Canina’ i pugen els jocs de taula

La figura de Baby Yoda de Star Wars –en concret de la sèrie The Mandalorian, que s’ambienta en l’univers de Star Wars i que s’emet per la plataforma Disney–, el vaixell pirata Calavera de Playmobil i la Nancy Un dia amb mascareta són tres joguines esgotades en aquests moments pràcticament a totes les botigues. Fa unes setmanes, en alguns establiments hi ha hagut cues per aconseguir algunes d’aquestes joguines, que enguany són les més demanades. També hi ha hagut cues per comprar-les a El Corte Inglés, establiment on una altra de les joguines més demanades ha estat i és el centre de comandament de la Patrulla Canina, protagonitzada per uns gossos especialitzats en tasques de rescat, també d’una sèrie infantil, que regnen en els desitjos dels més petits els últims anys i mantenen la popularitat intacta. Aquest any trepitgen amb força els nous herois Superthings, i relacionats amb ells, una altra de les joguines més demanades a El Corte Inglés, el Superthings heroes headquarters, el seu quarter general. També en el top 5 de les preferències dels infants hi ha unes nines amb cara de gosseta i els cabells molt llargs, molt fashion, tipus miniatura, que van amagades dintre unes càpsules-ampolla, i n’hi ha diverses que es poden col·leccionar. Ja fa molts anys que els ninos i nines de petites dimensions triomfen entre els més petits, sobretot perquè són col·leccionables.

Enguany els personatges de Frozen no han estat tan demanats com altres anys, en què va ser una autèntica bogeria, tot i que les princeses de Disney, com cada any, es venen com xurros, igual que els ninos de personatges de Toy Story, que aquest any ha fet 25 anys, el Xèrif Woody i en Buzz Lightyear, i els superherois i heroïnes de Marvel, les joguines clàssiques, ninos i nines bebès i cotxes i motos i els clàssics muntatges de Lego.

Tot i l’afeblida economia de molta gent, aquest 2020 prop del 60% dels pares i mares tenen previst destinar el mateix pressupost que el 2019 a la compra de joguines, mentre que un 37% diuen que pensen gastar-se menys; en concret, quatre de cada deu pares i mares es gastaran entre 100 i 200 euros en joguines enguany, un 22% hi destinaran menys de 100 euros, i un 17%, fins a 300 euros. Ho diu l’informe sobre la compra de joguines a l’Estat d’Aldi 2020, que també revela que la majoria de pares i mares compren les joguines fins a un mes i mig abans. Aquest estudi assegura la preferència a l’Estat per la celebració dels Reis, per damunt del Pare Noel. A Catalunya, en concret, els Reis Mags són la celebració que té més seguidors (el 48% dels catalans), seguida del Pare Noel (un 35%). Després hi ha un 17% de la població que ho celebra tot, els Reis i el Pare Noel i també el tió, que, en principi “caga” regals més senzills i, sobretot, llaminadures. Durant aquest 2020, juntament amb les joguines de fusta, ha crescut la venda de les joguines relacionades amb la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques, els jocs de taula familiars i els relacionats amb les arts i els treballs manuals. Un creixement lògic tenint en compte les hores que la gent s’ha de passar a casa.

Des de fa ja algun temps els experts en psicologia juvenil i atenció a adolescents avisen les famílies sobre els riscos que suposa regalar en excés als més petits de la casa, desprotegint-los d’eines per al seu propi futur. Jordi Royo, director clínic d’Amalgama7, entitat dedicada a l’atenció terapèutica i educativa per a adolescents, joves i les seves famílies, explica que “els nens tendeixen cada Nadal a demanar un excés de joguines, regals i obsequis que els grans han de pautar per evitar que els més petits es converteixin en nens hiperregalats. Aquests nens, amb tots els desitjos concedits, tenen més possibilitats de desenvolupar la denominada «síndrome del nen emperador»”. Royo manté que avui “molts adolescents estan vivint en la dinàmica ho veig, ho vull, ho tinc, i en part, aquesta tendència ve donada per l’excés d’estímuls que des de fa anys van rebent. Estímuls sense control ni pauta, que provoquen nens i adolescents amb poca tolerància a la frustració, tristos i malhumorats”.

1.000
euros es demana ja per internet per una PlayStation5,
la consola de videojocs que Nintendo va treure al mercat al novembre i que va ser objecte de compra en massa pels ‘bots’, els robots programats per comprar per internet. Les empreses les van adquirir en massa i ara es posen a la venda en els portals habituals, però a gairebé el doble del preu inicial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.