Societat

Les mesures actuals, fins passada la Setmana Santa

Les restriccions seran vigents fins al 9 d’abril i, tot i que la mobilitat està permesa, preocupen les trobades socials

El nombre d’ingressats a l’UCI no es redueix i de mitjana s’estan 2,5 dies més a l’hospital

Els restaurants seguiran sense poder obrir, la mobilitat continuarà limitada a l’interior de Catalunya i les trobades socials s’han de restringir dins del nucli de convivents. Sí que s’aixeca la prohibició d’obrir fires i atraccions no permanents. Aquest és el gruix de mesures ja en vigor que continuaran vigents fins al 9 d’abril per fer front al coronavirus i que el Procicat va decidir ahir prorrogar. Però a partir d’avui la normativa posa sobre paper la prohibició de no ser més de sis persones en espais públics oberts i quatre si són en espais públics tancats. En espais privats, les trobades continuen estant restringides a les bombolles de convivència. I és que, segons van admetre ahir els responsables de Salut, la interacció social preocupa molt el departament. El secretari general de Salut, Marc Ramentol, va explicar que es constata un “tímid creixement” de nous contagis i que ara mateix hi ha “dues alertes” sobre la taula: l’augment de la mobilitat perquè comporti més interaccions entre bombolles i també la situació a les UCI. “El risc ve no per l’augment de la mobilitat, sinó perquè aquesta vagi acompanyada de més trobades socials entre diferents bombolles de convivència”, va explicar. D’aquí la decisió de prorrogar les mesures fins al 9 d’abril, tot i que Ramentol mateix va admetre la preocupació pel que pugui passar durant la Setmana Santa, i encara més sense saber els efectes que va poder tenir l’increment de la mobilitat el cap de setmana passat. En el mateix sentit es va pronunciar el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que va demanar que no es confongués l’augment de la mobilitat amb la possibilitat que hi hagi més interacció social. De fet, sobre les previsions de desplaçaments, s’espera que el primer cap de setmana de la Setmana Santa que comença avui surtin a l’entorn de mig milió de cotxes de l’àrea metropolitana de Barcelona. Va avisar que hi haurà tota mena de controls dels Mossos i que en set dies s’han aixecat 5.735 actes policials, de les quals 552 són de gent que volia entrar a Catalunya o sortir-ne per anar a alguna altra comunitat.

Pel que fa a l’evolució de la malaltia, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va reiterar que la situació d’ingressos a les UCI no millora. “Haurien de baixar i estem igual, fins i tot hi ha algun malalt més”, es va lamentar. També s’han detectat diferències entre la segona i la tercera onada pel que fa a les persones que necessiten ser a cures intensives. De mitjana ara s’hi estan 2,5 dies més i els malalts tenen 65 anys, respecte als 63 de la segona onada. A més, són necessàries més traqueotomies.

Renfe retorna 16 milions en serveis de llarga distància

Redacció

Renfe ha facilitat la devolució de bitllets per valor de més de 16 milions d’euros en serveis d’alta velocitat i Avant a Catalunya des que van començar les mesures de restricció de la mobilitat fa un any.

L’Hospitalet dobla la despesa en menjars socials

Redacció

La pandèmia va fer disparar l’any passat la demanda de menjars socials a l’Hospitalet, el que ha obligat a doblar la despesa municipal. El 2019 s’hi van destinar 922.000 euros i el 2020, 1,8 milions.

L’Estat projecta allargar els ajuts econòmics

Redacció

La vicepresidenta econòmica espanyola, Nadia Calviño, va assegurar ahir que l’executiu estendrà les mesures de suport al teixit empresarial, entre les quals hi ha els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), “tot el que sigui necessari”. Fonts del ministeri van concretar posteriorment, però, que la decisió encara no està presa però sí el compromís de donar suport a les empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva