Societat

El 10% de la població ja ha rebut la primera dosi de la vacuna

Pel que fa a les persones protegides del tot, la xifra cau fins al 5,5%

En la franja dels majors de 80 són el 22,8%

El 10% de la població catalana ja ha rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19, segons les dades que va fer públiques ahir el Departament de Salut. La xifra dels que han rebut la segons dosi o la pauta completa baixa fins al 5,3% i el 5,5%, respectivament. Salut entén per pauta completa haver rebut les dues dosis o bé només una en el cas de ser menor de 56 anys i haver superat ja la Covid-19.

Entre els grans dependents, els que han rebut la pauta completa són el 60%, però només el 22,8% de les persones de 80 anys o més. També ho han fet el 91,2% de les persones que viuen en residències, el 75,1% del personal que hi treballa i el 75,5% del personal d’atenció primària i hospitalària. El 61% dels treballadors essencials tenen la primera dosi, així com el 9,7% de les persones d’entre 60 i 65 anys.

Pel que fa a les persones amb gran dependència, la taxa de cobertura amb la primera dosi és del 72,7% i amb la segona, del 59,5%. En aquest sector de la població, el percentatge que ha rebut la pauta completa és del 60%. En canvi, entre les persones de 80 anys o més, el 36,7% han rebut la primera dosi i el 22,8%, la segona, per la qual cosa és el 22,8% d’aquest col·lectiu el que ha rebut la pauta completa.

D’altra banda, el 94% de les persones que viuen en residències han rebut la primera dosi i el 91,1%, també la segona. Així, el 91,2% ja ha rebut la pauta completa. Pel que fa als treballadors d’aquesta residència, el 78,4% ha rebut la primera dosi i el 74,1%, la segona. La pauta completa arriba al 75,1%. Entre el personal d’atenció primària i hospitalària, el 81,1% ha rebut la primera dosi i el 73,7%, la segona. El 75,5% tenen la pauta completa. Pel que fa a la resta de personal sanitari i sociosanitari, el 55,2% ha rebut la primera dosi i el 6,9%, la segona, i s’ha arribat a un 8,9% de pauta completa. Per acabar, el 61% dels treballadors essencials han rebut la primera dosi i només el 0,8%, la segona. En aquesta franja es nota l’aturada de la vacunació amb AstraZeneca.

LA XIFRA

91,2%
dels usuaris
de les residències ja han rebut la pauta completa del vaccí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona