Societat

Les colles castelleres, pendents d’un estudi previ al protocol

Les colles castelleres continuen aturades des de fa un any i enguany –la temporada acostumava a començar per Sant Jordi– esperen només reprendre les activitats pels volts de l’estiu, tot i que no hi ha actuacions a la vista.

La Coordinadora de Colles Castelleres (CCCC) espera enllestir d’aquí a quinze dies el protocol per fer un estudi sobre els contagis en el si de l’activitat castellera. El document el presentaran al Procicat per tal que el validi, tot i que ja s’han reunit amb els departaments de Cultura i Interior i la Universitat Rovira i Virgili, que s’encarregarà de l’aspecte científic.

La investigació serà una prova pilot amb uns 450 castellers de diferents colles que faran un assaig cada setmana d’una hora i durant sis setmanes, amb totes les mesures de seguretat que els demanaran. La CCCC vol saber si aquests assajos comporten un risc de contagi superior al de la vida quotidiana.

El president de la coordinadora de colles, Pau Camprovín, va explicar ahir que la voluntat és que en la investigació participin dues colles amb uns 150 membres i dues més amb uns 75 castellers a cada assaig. En l’estudi s’exclouran les persones de risc però s’intentarà que els participants siguin de franges d’edat diferents. Cada casteller s’haurà de fer un test d’antígens abans de la pràctica i posar-se gel hidroalcohòlic.

La coordinadora agrupa 102 colles i dona cobertura a 13.000 castellers. L’entitat va signar ahir un conveni de col·laboració amb Repsol pel qual l’empresa petroliera aportarà 10.000 euros per fer diferents jornades tècniques per a les colles. La CCCC ha estrenat també el seu nou web.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La producció de rosa de Sant Jordi cau en tres anys un 60%

Teià

Els experts avisen: la vacuna és la solució, no el problema

Barcelona
NOUREDDINE JALLOUL
Cuiner de El Celler de Can Roca

“M’inspiro en la cuina del Marroc i de la meva mare”

barcelona

Barcelona perd restaurants que havien donat fama a la ciutat

Barcelona

Les UCI, plenes esperant l’impacte de Pasqua

barcelona
Sònia Serrano

“Apostar per la sostenibilitat permet ser més eficient”

Presó per a l’àvia i la mare del nadó mort a Tarragona
societat

Presó per a l’àvia i la mare del nadó mort a Tarragona

Es dobla la xifra d’alumnes i grups escolars confinats

Es dobla la xifra d’alumnes i grups escolars confinats

societat

Dos morts apunyalats en només 24 hores