Societat

La cultura vol un salconduit per evitar els confinaments

Les principals entitats culturals demanen que l’entrada a un espectacle sigui un element que eviti la restricció comarcal

Asseguren que és incoherent restringir un dret essencial als ciutadans

Salconduit cultural, ara! El sector cultural en bloc es va alçar dimecres al vespre (arran de l’anunci del nou confinament comarcal que s’activa avui) per exigir una solució per donar viabilitat a un bé essencial. La declaració de bé essencial, de fet, va permetre que el toc de queda es pogués allargar una hora en cas de sortir de veure un espectacle en viu, si es mostra l’entrada. Tot i així, la majoria de sales han avançat horaris per donar marge als espectadors per al retorn. El confinament comarcal aïlla molts ciutadans del seu dret essencial a gaudir de la cultura. I també ofega les possibilitats de subsistència d’artistes i productores perquè suma un nou repte al de la reducció de l’aforament un 50%.

Un parell d’exemples: l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) demanava amb un comunicat ahir el salconduit cultural “per garantir la supervivència d’actes culturals que ja estan en marxa, com ara els festivals GuitarBCN, Mil·leni o Strenes o projectes com per exemple Salacat, Sala Tarragona o Curtcircuit, que per segon any consecutiu estan adaptats a les mesures de seguretat i han demostrat ser totalment segurs”. El dia abans havia estat l’Associació d’Empresaris de Teatre de Catalunya (Adetca) la que advertia de “l’afectació directa sobre l’estabilitat de la programació dels espectacles i vers els clients que ja havien adquirit entrades per assistir a sessions de teatre”. Per això demanava “la possibilitat de circular entre comarques per assistir a les funcions teatrals contractades i no generar un major perjudici”.

Ahir, el Festival Sismògraf (que comença aquest cap de setmana i s’allarga fins al diumenge 25 d’abril) facilitava certificats de mobilitat per garantir la visita dels professionals al Sismògraf. Paral·lelament, demanava a aquells espectadors de fora de la Garrotxa que no poguessin aprofitar les entrades, que les retornessin i que se’ls abonarien els diners. La reducció de l’aforament per les restriccions de la pandèmia ha fet que s’hagi ampliat el nombre d’espectadors que no poden assistir a alguns dels títols del Sismògraf, el festival estratègic de dansa de Catalunya.

LA DATA

22.09.20
El govern
declara la cultura “bé essencial”, com a preàmbul per protegir treballadors i empreses culturals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona