Societat

Societat

Allí on les vaques són molt felices

L’aplicació HappyCow distingeix un restaurant vegà del Raval com el millor del món

Amb només set anys i gràcies a no perdre de vista la seva àvia, en Gilbert preparava unes llenties de primera. Es va fer gran i va agafar el costum de preparar-se una carmanyola quan menjava a la feina. I un dia un company li va demanar de tastar-ho i ho va trobar tan bo que li va demanar que n’hi preparés per a ell, i com aquest, uns quants companys de feina. Al cap d’uns anys en Gilbert va fer amistat amb en Carlos, un australià que fa 13 anys que viu a Catalunya, i quan organitzaven festes ells dos s’encarregaven de fer el menjar, i tothom quedava més que satisfet.

Els següents a cantar les seves excel·lències van ser dos representants de l’aplicació de telefonia holandesa HappyCow que van pel món menjant en restaurants vegans i posant-hi estrelles, com la Guia Michelen però només per a restaurants verds. A principis del 2019, empesos per les crítiques sempre excel·lents que els feien els seus amics, en Gilbert i en Carlos es van decidir a deixar les seves feines i quedar-se un local situat al número 52 del carrer Valldonzella, al Raval. Van canviar la carta, de carn i només carn, per la destresa d’en Gilbert a preparar plants vegans i va passar que, el segon dia de tenir en funcionament el Cactus Cat, van venir dos representants de HappyCow a menjar-hi.

“Van seure a aquesta taula –indica en Carlos– i van començar a demanar plats i més plats, i tot el que els portàvem deien que era molt bo.” D’aquella experiència el restaurant va obtenir la qualificació de millor restaurant vegà de Barcelona, un temps després els van qualificar com el segon millor del món. “I al febrer ens van notificar que som el millor del planeta”, explica en Carlos ple d’alegria. Ni en Carlos, que porta la sala, ni en Gilbert no tenien “ni idea” que es ficaven “en un negoci extenuant”, reconeixen a la vegada que els seus rostres de satisfacció demostren que ha valgut la pena.

El local té una capacitat per a 45 comensals, ara limitada al 30% del seu aforament. “I si vols venir és millor que reservis taula”, adverteix en Carlos amb un català perfecte, o que es truqui a Globo: “Amb qui treballem molt.” El restaurant té dos secrets. El primer és el culinari: amb un producte de proximitat, ecològic, res congelat i encara menys processat, que manipula amb màgia en Gilbert, que recomana la seva lasanya amb un ragú de soja i verduretes. L’altre secret és la passió de tots dos pel que suposa el món del veganisme: “Som activistes”, diu en Carlos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.