Societat

Un 11% de la població del país ja està del tot vacunada

El percentatge de catalans que, per contra, han rebut només la primera dosi d’un vaccí s’eleva fins a un 24%

El recinte de Fira de Barcelona s’estrena com a punt d’immunització massiu

La campanya de vacunació contra la Covid-19 continua avançant al seu ritme i, segons les últimes xifres oficials, un total de 858.346 persones ja han rebut la pauta completa d’immunització, dada que suposa un 11% de la població catalana. Pel que fa als que únicament han rebut la primera dosi d’algun dels vaccins aprovats fins avui, el percentatge és significativament més alt i s’enfila fins al 24,25% del total. En termes absoluts, estaríem parlant d’1.894.760 catalans que estan vacunats parcialment. Amb aquestes xifres a la mà, la perspectiva del Departament de Salut és que aquest mateix mes de maig ja es pugui començar a atendre el grup d’edat comprès entre els 50 i els 59 anys.

En aquesta tessitura, el recinte de Fira de Barcelona s’ha obert aquesta setmana com a punt de vacunació a gran escala amb el propòsit de minimitzar la pressió sobre els centres d’atenció primària. Inicialment, s’hi han s’inoculat unes 6.000 vacunes de Pfizer –ahir en van ser 2.100– a persones d’entre 70 i 79 anys. El dispositiu sanitari, situat al Palau 4 del complex de Montjuïc, consta d’una estructura flexible que permet habilitar fins a una seixantena de punts de vacunació. Per ara, únicament n’hi ha una vintena en funcionament. L’equipament es va estrenar dilluns passat amb una prova pilot que va permetre administrar un miler de dosis i detectar possibles millores de cara a aquest cap de setmana, quan ja ha entrat en funcionament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia